Overslaan en ga direct naar de inhoud

Sneak peek: Binnenkijken in een design-juweel in de medina van Marrakesh

De studeerkamer. Fotografie: Richard Powers / Photofoyer
De studeerkamer. Fotografie: Richard Powers / Photofoyer

In het hart van het oude Marrakesh, kopen Caitlin en Samuel geheel onverwachts een appartement. Het is een impulsieve beslissing die hun leven echter voorgoed zal veranderen.

Wanneer de Amerikaanse Caitlin en Samuel Dowe-Sandes zeventien jaar geleden tijdens een sabbatical in Marokko zijn, hebben ze totaal geen vastomlijnde plannen om in Marrakesh te blijven. Laat staan om er een bedrijf in tegels en bijzondere objecten te beginnen. Maar het kan vreemd lopen in het leven.

De binnenplaats. Fotografie: Richard Powers / Photofoyer
De binnenplaats. Fotografie: Richard Powers / Photofoyer
Caitlin en Samuel Dowe-Sandes. Fotografie: Richard Powers / Photofoyer
Caitlin en Samuel Dowe-Sandes. Fotografie: Richard Powers / Photofoyer

Samuel: ‘Ik had tot dat moment in de filmindustrie gewerkt, Caitlin in de pr-sector en we hadden zin om Los Angeles voor iets totaal anders in te ruilen. Althans, voor een tijdje. Toen we een reis door Marokko maakten vonden we het er meteen erg prettig, die volstrekt andere cultuur, de vriendelijke mensen en de schoonheid van zowel de natuur als alle schitterende handgemaakte spullen die overal te koop waren. Toen we besloten wat langer te blijven en op zoek gingen naar een huur-appartement binnen de Medina, de oude wijk van de stad, bleek er echter weinig te zijn dat aansloot bij onze woonwensen.

Wel zagen we een leuk 18e eeuws appartement binnen een moskee-complex, waarschijnlijk ooit gebouwd voor de Iman, maar dat stond te koop. Hamoud, ons manusje-van-alles en de man die de bezichtiging geregeld had, bleek later - achter onze rug om - een bod te hebben gedaan dat zo laag was dat hij niet verwachtte dat het überhaupt geaccepteerd zou worden. Maar het werd wel geaccepteerd en toen hij ons dit bizarre nieuws vertelde, besloten we de stoute schoenen aan te trekken en het gewoon te doen. Een paar dagen later waren we opeens de trotse eigenaren van een waanzinnig leuke woning. Met een binnenplaats.’

Lees de rest van het interview met Caitlin en Samuel Dowe-Sandes in het januari nummer van Residence Traveller, nu in de winkels.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Paola van Dam

Back to top