Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken in een moderne villa aan een Zwitsers meer met zwevend bed

Een zwevend bed in de Zwitserse villa.
Een zwevend bed in de Zwitserse villa.

Welkom in Lugano. Een stad in Zuid-Zwitserland aan de zuidzijde van de Zwitserse Alpen. We kijken binnen in een woning dat is ingericht door het Italiaanse designmerk Lago.

Lago verkoopt designmeubelen van Italiaans vakmanschap. In Zwitserland heeft het Italiaanse bedrijf een moderne villa ingericht in een stad waar men een ‘mediterrane levensstijl kan combineren met de kenmerken van het moderne Zwitserland.’

De villa, met een oppervlakte van 500 vierkante meter, is volledig ingericht door LAGO design. ‘De ruwe gemetselde muren en het plafond worden afgewisseld met architecturale elementen die herinneren aan aarde- en steenpaletten’, laten de ontwerpers Residence weten.

In de woning vind je LAGO tafels met organische vormen.
In de woning vind je LAGO tafels met organische vormen.

Strakke lijnen wisselen zich af met sterke details. Zoals een hangende boekenkast in de woonkamer en (salon)tafels met organische vormen.

Zwevend bed

De tafel in de eetkamer is ontworpen om met acht mensen aan te genieten. ‘Het biedt een nieuwe perceptie van de ruimte. Elegant met sculpturale basis.’

Een elegante LAGO-bank met poef. Het tv-meubel is gemaakt van Wildwood-hout.
Een elegante LAGO-bank met poef. Het tv-meubel is gemaakt van Wildwood-hout.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Werkkamer dat wordt overspoeld met natuurlijk licht.
Werkkamer dat wordt overspoeld met natuurlijk licht.

Voor de slaapkamer en het thuiskantoor van de Zwitserse villa is gekozen voor een tweepersoonsbed met glazen onderstel. Ook het bureau is daarmee voorzien. ‘De meubelkeuzes voor de slaapkamer en het thuiskantoor herwinnen de esthetische codes en constructiekwaliteiten van de Air-collectie.’ Hoe dat werkt? De items zijn opgehangen via geharde glazen steunen.

‘Sterke en volledig vrijstaande producten die licht de momenten beschrijven die zijn gewijd aan rust, creativiteit en werken op afstand.’

Binnenkijken door heel Europa

Bij Residence kijken we graag binnen in mooie woningen in heel Europa. Zo kun je nu binnenkijken in een Brits appartement met koninklijk randje in Notting Hill. Op zoek naar een food hotspot? Kijk binnen bij dit kleurrijke restaurant in Lyon door Studio Masquespacio.

Tekst: Roel Janssen  

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top