Overslaan en ga direct naar de inhoud

Zo creëer je de interieurstijl van de populaire Netflix-serie Bridgerton in je slaapkamer

Slaapkamer van Bridgerton in je eigen woning.
Slaapkamer van Bridgerton in je eigen woning.

Vanaf vrijdag staat het tweede seizoen van de populaire Netflix-serie Bridgerton op Netflix. In het kostuumdrama met modern randje vallen ons vooral de weelderige interieurs op. Wil je de romantische stijl die doet denken aan het paleis van Versailles thuis? Wij hebben enkele tips.

Behang vol bloemen en een hemelbed, het zijn dingen die het designteam van Essential Living adviseert bij het creëren van een 19e-eeuwse slaapkamer in de stijl van Bridgerton. Centraal moet daarbij het hemelbed met bijpassend hoofdbord staan. Daarnaast bijpassend behang, bijvoorbeeld behang met bloemenprint.

Voor het kleurgebruik in de koninklijke slaapkamer moet je denken aan rijke, diepe en constaterende kleuren. Denk daarbij aan champagne met lichtblauw.

Interieurstijl van Bridgerton in je slaapkamer

Slaapkamer in Bridgerton-stijl
Slaapkamer in Bridgerton-stijl.

Een goed voorbeeld van een slaapkamer in Bridgerton-stijl is te zien in de huidige Residence. Aan de Vecht staat sinds eind zeventiende eeuw de idyllische Buitenplaats Rupelmonde, met een prachtig landhuis en bijgebouwen. In de grote slaapkamer aan de Vecht-zijde hangt rode bespanning op de muren. Ook hier is de stijl uit de achttiende eeuw doorgevoerd, zelfs in de aangrenzende kleed- en badkamer. 

Tekst en samenstelling: Sterre Casteelen en Roel Janssen / Bekijk hier meer van Essential Living

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Back to top