Overslaan en ga direct naar de inhoud

bulthaup presenteert innovatief keukenconcept in Milaan

Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup

Tijdens Eurocucina 2024 heeft bulthaup een indrukwekkend paviljoen opgezet op de binnenplaats van de Pinacoteca di Brera in Milaan. Onder het thema "Think, there is no kitchen" presenteerde bulthaup een revolutionair keukensysteem dat de traditionele kijk op keukens totaal verandert.

In het paviljoen werden allerlei modulaire keukenelementen, gereedschappen en accessoires getoond. Marc Eckert, eigenaar en algemeen directeur van bulthaup, legde uit dat het belangrijk is om plekken te creƫren die echt als thuis voelen. Het gaat erom dat mensen zich op hun gemak voelen in hun omgeving, omringd door voorwerpen die ze vaak gebruiken en die een deel van hun leven uitmaken. Het geeft een gevoel van vertrouwdheid door deze voorwerpen zichtbaar en op de juiste plek te hebben.

Er werd een inspirerende presentatie getoond die met alle zintuigen te beleven was. De geuren van bloemen en kruiden, eten en drinken, het gevoel van de materialen en de schijn van oranje zonlicht in het paviljoen die de boodschap van hoop, positiviteit en warmte voelbaar maakte.

Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup

bulthaup kijkt verder dan alleen producten, ze richten zich op het maken van systemen. Een systeem is duurzaam en kan zich aanpassen aan de veranderende behoeften van mensen, terwijl producten vaak snel verouderen.

Het nieuwe systeem draait om de "94-lijn", een horizontale lijn die de basis vormt voor de interactie met keukengereedschap en accessoires. Deze lijn maakt een op maat gemaakte en flexibele indeling van keukenelementen mogelijk, zodat bijvoorbeeld een vaatwasser op een handige hoogte geplaatst kan worden en accessoires naar persoonlijke voorkeuren ingedeeld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de keuken altijd relevant en functioneel blijft, en zich aanpast aan de wensen van de gebruiker.

Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup
Fotografie: bulthaup

bulthaup's presentatie op Eurocucina 2024 was meer dan alleen een show van keukenelementen, het was een visie op de toekomst van de keuken. Door te focussen op systemen in plaats van producten, en door de menselijke ervaring centraal te stellen, herdefinieert bulthaup de keuken als een dynamische en aanpasbare leefruimte. Het paviljoen in de Pinacoteca di Brera liet zien hoe de keuken meer kan zijn dan een plek om te koken. Het kan een ruimte zijn die verbinding, comfort en welzijn bevordert. bulthaup.com

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met bulthaup.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top