Overslaan en ga direct naar de inhoud

De filosofie van bulthaup

Fotografie: bulthaup.
Fotografie: bulthaup.

Functionaliteit, eerlijkheid in materiaal en het genieten, koken en communiceren staan bij bulthaup voorop. Het duurzame en tijdloze design in combinatie met efficiëntie maakt dat je het liefst op elk moment van de dag in de leefruimte rond de keuken verblijft.

In 1980 sloegen Gerd Bulthaup en Otl Aicher, de geestelijk vader van Corporate Identity en de oprichter van de Ulm School of Design, de handen ineen om een nieuwe visie op keukens te creëren. Samen verkenden ze de wereld, bestudeerden ze menselijke leef- en eetgewoonten en kwamen ze tot een belangrijke conclusie: de keuken moest zich richten op de essentie; oftewel koken, genieten en communiceren.

Liefde voor architectuur, voor het compromisloze design bepalen de richting bij bulthaup. Met de huidige programma's b3, b2 en b Solitaire is de keuken meer dan slechts een kookruimte geworden; het is een plek waar onvergetelijke momenten worden gecreëerd.

Fotografie: bulthaup.
Fotografie: bulthaup.
Fotografie: bulthaup.
Fotografie: bulthaup.
Fotografie: bulthaup.
Fotografie: bulthaup.

Daarbij hebben de ontwerpen van bulthaup een heldere en eenvoudige vormentaal die wereldwijd wordt begrepen. Ze omarmen architectuur zonder deze te domineren, wat resulteert in keukens die de gebruiker centraal stelt. Bij bulthaup staat functie, dat wat je echt nodig hebt centraal. Een goed voorbeeld hiervan is de b2 werkkast. Dit eerbetoon aan minimalisme legt de nadruk op functionaliteit en toegankelijkheid. Het stelt je in staat om je keuken naar behoeften te organiseren waardoor je kookervaring soepel verloopt.

Het gebruik van authentieke materialen, zoals geanodiseerd aluminium en notenfineer, is kenmerkend voor bulthaup. Deze keuzes zijn doordacht en betekenisvol voor de klanten, waardoor een omgeving wordt gecreëerd die de zintuigen prikkelt. Bulthaup blijft innoveren en zet zich in voor tijdloos design met de gebruiker in gedachten.

Fotografie: De b2 werkkast van bulthaup.
Fotografie: De b2 werkkast van bulthaup.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met bulthaup.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top