Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit boetiekhotel met grote binnentuin vind je in hartje Amsterdam

Canal House Amsterdam.
Canal House Amsterdam.

In het hart van de Amsterdamse grachten vind je boetiekhotel Canal House Amsterdam. Waarom jij daar een nachtje moet overnachten? Dat lees je hier.

Canal House Amsterdam bestaat uit drie verbouwde koopmanshuizen met uitzicht op de Amsterdamse Keizersgracht. In die drie woningen vind je maar liefst 23 kamers, allen individueel ontworpen met een eigen gevoel. Zo vind je een kamer verborgen aan het eind van wenteltrappen, en een kamer waarbij je uitkijkt op de privétuin en het zomerhuis.

Concrete Architects kregen de opdracht tot het interieurontwerp van het boetiekhotel. Oprichters Jessica en Peter Frankopan hebben daarvoor een kleurenpallet van zwart, paarts, wit en koper in het achterhoofd gehouden. Ook is er gekozen voor unieke kunstwerken in de openbaren ruimtes en slaapkamers.

Boetiekhotel in het hart van de stad

In de dinerkamer, ook wel de Great Room genoemd, is plaats voor een diner met veertig personen. Dat in de vorm van een combinatie van tafels, fauteuils en tafels naast kamerhoge ramen.

Bekijk hier Canal House Amsterdam:

Een kamer in het boetiekhotel.
Een kamer in het boetiekhotel.
De indrukwekkende gang in het hotel.
De indrukwekkende gang in het hotel.
Ontbijt in het hotel.
Ontbijt in het hotel.
Boetiekhotel Canal House Amsterdam
Boetiekhotel Canal House Amsterdam.

Hier boek je Canal House Amsterdam

Hoteltips in Nederland
Op zoek naar meer hoteltips in Nederland? Hier kijk je binnen in een boetiekhotel in Gouda en hier krijg je een kijkje in een B&B in Roermond met eclectische stijl.

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top