Overslaan en ga direct naar de inhoud

Residence was aanwezig bij Collectible designfair en dit zijn onze highlights

Julia Ionova Logua, Pony Couch, 2023.
Julia Ionova Logua, Pony Couch, 2023.

COLLECTIBLE houdt de zevende editie in het Vanderborght Space in Brussel. Als toonaangevend internationaal platform voor hedendaags design, biedt de beurs een podium aan gevestigde en opkomende galeries en designstudio's. Residence was erbij en deelt een paar highligths.

Deze editie omvat speciale projecten zoals een monumentaal kunstwerk van ontwerper Frederik Molenscho, vertegenwoordigd door Carpenter's Workshop, en een samenwerking met de Belgische coöperatie Sonian Wood. De beurs kondigde ook de opening aan van een permanente ruimte gewijd aan design in het hart van Brussel én dat ze de volgende editie in september in New York gaan houden. Residence was erbij en geeft een tipje van de sluier. Nieuwsgierig naar meer? De beurs is nog vandaag en morgen te bezoeken.

The Chair by Atelier Pendhapa.
The Chair by Atelier Pendhapa.

BOON_ROOM
Één van de opvallendste stands was die van BOON_ROOM. Met een eigentijdse visie op hedendaagse kunst en design selecteert BOON_ROOM duidelijk werken die zich onderscheiden van het gewone. Kunst en design met verschillende culturen en methodologieën. Elk designstuk is met de hand gemaakt. Daarnaast moedigen ze aan om de interactie aan te gaan en dienen ze als het levendige hart van een ruimte. Geïnspireerd door het aardse palet van de natuurlijke wereld zoals de levendige rode stoel The Chair.

 

Daniel Heer x Studio Gert Voorjans
Een paar weken voordat de beurs begon, heeft Studio Gert Voorjans Daniel Heer uitgenodigd voor een open workshop in Antwerpen. Hier bouwde Heer from scretch een paardenhaarmatras. Het resulterende stuk maakt nu deel uit van hun gezamenlijke presentatie op Collectible. 
Gert Voorjans is een iconische Belgische interieurarchitect en staat bekend om zijn unieke stijl. Hij heeft interieurs ontworpen voor enkele van 's werelds meest toonaangevende particuliere en zakelijke klanten. 
In 1907 produceerde Benedikt Heer zijn eerste paardenhaarmatras in Zwitserland. Sindsdien maakt de familie Heer, waaronder Daniel Heer, paardenhaarmatrassen. Hij bracht deze traditionele ambacht naar Berlijn en zette het voort in de vierde generatie.

CALIPSO Canapé modulable
CALIPSO Canapé modulable

Batiik Studio
Verliefd zijn we geworden op de combinatie van zachte vormen en kleuren in de stand van Batiik Studio. Een interieur-, architectuur- en ontwerpbureau gevestigd in Parijs. Door nieuwsgierigheid gedreven creëren oprichters Rebecca Benichou en Florence Jallet unieke ruimtes.

Tijdens Collectible toonden zij hun eerste eigen collectie meubelen. Deze serie, getiteld “Dans le Sillage de Néréé”, verwijst naar de god van de zee en zijn nakomelingen. De collectie kwam mede tot stand met de expertise en knowhow van Franse ambachtslieden: Fayolle Tapissier, Lallier Agencement, Pia Chevalier en Élitis.

SASHAXSASHA Lux Æterna, 2023.
SASHAXSASHA Lux Æterna, 2023.

CURATED
Een verrassende samenstelling vonden we bij de CURATED sectie. Deze werd geleid door de in Rotterdam gevestigde curator Rawad Baaklini en heeft als titel 'Een Openbare Uiting van Genegenheid'. De gecureerde presentatie onderzoekt hoe design kan bijdragen aan toegankelijke openbare ruimtes. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top