Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: ‘komend jaar wil ik leren meer van mezelf te houden’

Foto: Paul Damen.
Foto: Paul Damen.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Deze maand deelt ze haar duurzame voornemen. 

‘2022. Er staat weer een nieuw jaar voor de deur. Voor velen hét moment om de balans op te maken en goede voornemens te bedenken voor het gloednieuwe jaar. Vraag mij niet hoe, maar de jaarwisseling overvalt mij elk jaar weer – ondanks de voorafgaande 365 dagen. Vergelijk het met het wekelijks terugkerende fenomeen waarop de maandag aanbreekt, ook iets wat mij keer op keer overvalt. Het resultaat: ik ben altijd te laat met het bedenken van goede voornemens. Maar niet dit jaar. Dit jaar gooien we het over een compleet andere boeg, een historisch moment.

November stond namelijk voor de redactie geheel in het teken van het maken van editie 1/2, thema Mindful. Samen gingen we op zoek naar alles om je huis, lichaam en geest zo gezond mogelijk te maken. We kwamen zelfs zoveel moois tegen dat redacteur Maartje Leek een extra Zen-special samenstelde, naast het dossier dat we wijdden aan duurzaam design. Dat laatste is nog nooit zo belangrijk geweest: bewust geproduceerde producten met respect voor mens én natuur. Ook bezochten we het atelier van Edith Beurskens in Naarden en reisden af naar het plaatsje Beesel in Limburg, waar we op bezoek gingen bij een oud-exposant met wie ik in 2019 een week optrok tijdens de Dubai Design Week. Het viertal achter SOM tales of Perfume maakt geweldige geurobjecten, of beter gezegd: geparfumeerde kunstobjecten. Want dat is het, kunst; er is geen enkel ander bedrijf dat zulke mooie geur-installaties en -objecten maakt. Ook bij hen staat balans centraal.

Bovengenoemde producties hebben mij aan het denken gezet: hoe kan ik 2022 meer mindful doorleven? En je gelooft het niet, hier volgen dan toch echt mijn goede voornemens. Komend jaar wil ik nóg bewuster spullen aanschaffen, wil ik leren meer van mezelf te houden, blijf ik hoogstwaarschijnlijk tussen maatje 38 en 40 schommelen en dat is helemaal oké en hoop ik vooral heel erg te genieten van alle fantastische thema’s die we met het team hebben bedacht voor dit jaar. Ik sta te popelen, er liggen zoveel geweldige producties en onderwerpen in het verschiet. Zo gaan we aan de slag met een heel nummer over creatief vakmanschap, duiken we nog voor de zomer in de wereld van de kleurenpsychologie en staat ons septembernummer in het teken van huizen met mode in de schijnwerpers. We gaan er samen een onvergetelijk jaar van maken. Fijne jaarwisseling en een gezond 2022!’

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

INSPIRATIE

Back to top