Overslaan en ga direct naar de inhoud

Droomvilla in China: deze villa’s zijn ontworpen door 12 Aziatische architecten

Commune by the Great Wal.
Commune by the Great Wal.

Villa’s om bij weg te dromen, wie is er niet dol op? Vandaag lichten we de Commune by the Great Wall uit.

Op vakantie met de hele familie of een groep vrienden hoeft niet per se te betekenen dat er een vakantiehuisje in een park moet worden geboekt. Wij hebben op Residence een selectie gemaakt van villa’s, verspreid over de hele wereld, die ook geschikt zijn voor meerdere personen. In deze exclusieve villa's kunt u ook in uw 'vakantie thuis' volop genieten van design.

Commune by the Great Wall
Aan de voet van de Chinese Muur vlak buiten Beijing ligt de Commune by the Great Wall, die bestaat uit 12 villa’s. Ze zijn door 12 Aziatische architecten en 12 internationale interieur designers, onder wie Philippe Starck, gebouwd en ingericht in een supermoderne stijl.

Commune by the Great Wall.
Commune by the Great Wall.
Commune by the Great Wall.
Commune by the Great Wall.

De villa’s, die elk een woonoppervlak hebben van tussen de 333 en 716 m2, liggen dramatisch in een vallei waar boven in de heuvels een deel van Muur loopt. Als gast heb je overigens het alleenrecht op een paar kilometer van de Muur. Elke villa heeft zijn eigen architectuur en zijn alle verschillend ingericht. Maar één ding hebben ze gemeen: de architectuur is Aziatisch op haar modernst. Hoewel elke villa uniek is, is de meest opvallende de Bamboo Wall van de Japanse architect Kengo Kuma. Wanneer je door de villa loopt, heb je gevoel in een supermodern bamboebosje te lopen. Op hetzelfde terrein is ook een hotel, waar je gebruik kunt maken van de faciliteiten - waaronder restaurants en een spa.

Hier boek je de villa

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top