Overslaan en ga direct naar de inhoud

Flower Power met een Residence-sausje in onze nieuwe rubriek: Stijlkamer

Royal Pavilion in Brighton.
Royal Pavilion in Brighton.

We duiken in de wereld van banken vol rozen en behangrollen rijkelijk versierd met struiken. Van Britse adel tot Laura Ashley. Dit is Flower Power met een Residence-sausje in onze nieuwe rubriek: Stijlkamer.

Als je aan bloemmotieven denkt, dan denk je uiteraard direct aan Laura Ashley (1926-1985). De Britse mode- en stoffenontwerper maakte gebloemde negentiende eeuwse patronen op jurken en behang. Ze werd een instituut en zorgde voor kleur en uiteraard bloemen in Amerikaanse en later Europese huiskamers. In 1989 schreef ze er een compleet boek over: het boek Complete Guide to Home Decorating. Waarin ze beschrijft hoe je een ruimte kan transformeren met het toevoegen van gordijnen, stoffering, behang en verf. Residence avant la lettre. Nog steeds verschijnen er collecties uit haar naam.

Sacha Walckhoff, creatief directeur van Christian Lacroix Maison, heeft haar liefde voor bloemen zichtbaar gemaakt in de nieuwe Lacroix Stravaganza-collectie.
Sacha Walckhoff, creatief directeur van Christian Lacroix Maison, heeft haar liefde voor bloemen zichtbaar gemaakt in de nieuwe Lacroix Stravaganza-collectie
Handgeschilderde vaas van Doortje IJpelaar.
Handgeschilderde vaas van Doortje IJpelaar.

Koninklijk tintje 
Ook interieurontwerper David Hicks was niet vies van een vrolijke print. Vanaf de jaren zestig werd hij wereldberoemd door zijn gedurfde kleurcombinaties. Hij bracht verschillende boeken daarover uit, waarvan de illustraties ironisch genoeg zwart-wit waren. Kleuren die een levendig verhaal vertellen. Cabana brengt dit jaar een koffietafelboek uit over de legende, met daarnaast de David Hicks-collectie vol kleurrijke en rijkelijk gedecoreerde items voor op tafel. Veelal met bloemmotieven. En meer studio’s grijpen terug naar archieven. Pierre Frey met Collection Anniversaire 1823-2023, de grootste collectie van Pierre Frey tot dusver. Little Greene dat Britse landhuizen afstruint naar de mooiste bebloemde prints en Allyson McDermott Collections dat onlangs een behang lanceerde geïnspireerd op het Royal Pavilion in Brighton: be-hang dat onder koningin Victoria zelfs een tijdje in Buckingham Palace heeft gehangen.

Stoelen bekleed met stoffen van Schumacher. Fotografie: Francois Dischinger / Styling: Olga Naiman.
Stoelen bekleed met stoffen van Schumacher. Fotografie: Francois Dischinger / Styling: Olga Naiman.
Cabana liet zich inspireren door werk van David Hicks uit de jaren zestig.
Cabana liet zich inspireren door werk van David Hicks uit de jaren zestig.

Shop hier de flower power look:

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top