Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wonen aan de zee in de duinen

Fotografie: Fullhouse.
Fotografie: Fullhouse.

In het populaire Katwijk aan Zee wordt een prachtig nieuwbouwproject ontwikkeld met de klinkende naam Zeeduinen. Een unieke kans om aan de kust te wonen. De verkoop is reeds gestart. 

onen vlakbij zee betekent wonen in de natuur met het ruisen van de golven en het wuiven van grassen in de duinen altijd rustgevend op de achtergrond. En dat is precies waar Zeeduinen zich bevindt: op een uitzonderlijk mooie en rustige locatie aan de kust in een beschermd Natura2000-gebied. Het hoogwaardige nieuwbouwproject kenmerkt zich door duurzaamheid en een hoog oplever- en afwerkingsniveau en bestaat uit twee gebouwen: Duinpaviljoen en Zeebaken.

Duinpaviljoen
Duinpaviljoen ligt direct aan zee, in de duinen. Het is een kleinschalig, zeer karakteristiek gebouw waarin veertien woningen beschikbaar komen. De vormgeving van Duinpaviljoen is indrukwekkend: aan de buitenzijde laten de vloeiende lijnen en de open façade haar naadloos overgaan in de omgeving. En elke woning heeft een prachtig uitzicht op zee en een riante hoeveelheid natuurlijk lichtinval door de kamerhoge glazen puien. 

Het gebouw bestaat uit vier woonlagen. Op de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping bevinden zich luxe appartementen met woonoppervlaktes van 76 m2 tot 175 m2, allen voorzien van zeer royale buitenruimtes. De bovenste verdieping is gereserveerd voor een bijzonder fraai penthouse van maar liefst 285 m2. Het penthouse beschikt daarnaast ook nog eens overeen buitenruimte van 352 m2 met een 360º panoramisch uitzicht over zee en duin. Het is evident dat de appartementen en het penthouse in Duinpaviljoen worden opgeleverd op een bijzonder hoog kwaliteitsniveau. 

Fotografie: Fullhouse.
Fotografie: Fullhouse.
Fotografie: Fullhouse.
Fotografie: Fullhouse.

Zeebaken
Iets verder van zee, maar nog steeds midden in de duinen ligt Zeebaken, een elegant gebouw dat ruimte biedt aan 21 appartementen en drie dubbellaagse penthouses. Ook Zeebaken is bijzonder vormgegeven. Het is een markant en elegant gebouw met karakteristieke, strakke lijnen. De appartementen op de onderste zes woonlagen variëren in grootte van 83 m² tot 135 m². De zesde en zevende verdieping  zijn voorbehouden aan drie dubbellaagse penthouses, met woonoppervlaktes van 224 m² tot 241 m². 

Natuurlijke lichtinval
Vanuit elke woning in Zeebaken is er vrij uitzicht op de omgeving en in de meeste gevallen op zee. Ieder appartement is dan ook voorzien van grote raampartijen die uitzonderlijk veel licht binnenlaten. Daarnaast beschikt elk appartement over een buitenruimte, variërend van 11 tot 29 m². Wonen in Zeebaken betekent wonen in de gezonde, frisse zeelucht en in alle rust en ruimte op een van de mooiste plekjes van Nederland.

Duurzaamheid en veiligheid
De duurzaamheidsvoorzieningen van project Zeeduinen richten zich op het maximaal besparen van energie(kosten). Alle woningen worden daarom onder meer voorzien van gasloze en energiezuinige vloerverwarming en topkoeling. Bijzonder is ook de natuurinclusiviteit, waarbij ervoor wordt gezorgd dat lokale flora en fauna op een organische manier hun plek kunnen vinden. Ook veiligheid voor de bewoners is een belangrijk punt. Zo is voor bezoekers het betreden alleen mogelijk via een intercomsysteem met videoverbinding en zijn beide gebouwen voorzien van gecertificeerd inbraakvertragend hang- en sluitwerk.

Fotografie: Fullhouse.
Fotografie: Fullhouse.

De omgeving
Katwijk aan Zee is een populaire, bruisende kustplaats en dat is niet voor niets. De charme van het visserdorp van weleer is er nog steeds. In de zeventiende eeuw kreeg Katwijk de naam van kunstenaarsdorp en tegenwoordig wisselen allerlei boetieks en uiteenlopende horeca elkaar af. Er is een groot en divers cultureel aanbod en er zijn vele sportclubs. Vanuit Zeeduinen wandelt u in een handomdraai naar het strand of het centrum. De centrale ligging zorgt ervoor dat u met de auto bijvoorbeeld binnen 17 minuten in Leiden centrum, in een half uur op Schiphol en in nog geen 50 minuten in Rotterdam centrum bent. 

Informatie en inschrijven
Zeeduinen is een ontwikkeling van FULLHOUSE en Van Omme & De Groot. Als u interesse heeft kunt u kijken op zeeduinen-katwijk.nl en kunt u terecht bij Alpina Makelaardij (E: nieuwbouw@alpina.nl, T: +31 71 4051 630) of DWE Nieuwbouw Makelaars (E: info@dwe-nieuwbouw.nl, T: +31 88 8089 000).
De verkoop is reeds gestart.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Back to top