Overslaan en ga direct naar de inhoud

Maak kans op kaarten voor kunstbeurs BRAFA in Brussel

BRAFA.
BRAFA.

Van 19 t/m 26 juni vindt BRAFA weer in Brussel plaats: de internationale kunst- en antiekbeurs waar 115 gerenommeerde galeries uit 15 landen oude, moderne en hedendaagse kunst tonen. Hier maak je kans op kaarten.

Tijdens BRAFA staat de internationale kunst- en antiekwereld in de schijnwerpers. In totaal komen er 115 gerenommeerde galeries naar België. De 67e editie van de beurs beloofd een buitengewone editie te worden.

Er nemen 15 nieuwe exposanten deel aan de beurs. Harold t’Kint de Roodenbeke, voorzitter van BRAFA: ‘We verwelkomen deze nieuwe galeries met genoegen. Elk jaar worden de nieuwe aanvragen nauwkeurig onderzocht zodat we een combinatie krijgen van bestaande en nieuwe deelnemers, en we meer specialiteiten aanbieden, zoals de Islamitische kunst van Galerie Kevorkian. Dat verleent een ongeëvenaarde ervaring aan de verzamelaar, die immers steeds op zoek is naar de trends op de kunstmarkt.’

Eregast Arne Quinze
BRAFA verwelkomt bij elke editie een eregast
, dit jaar voor het eerst een Belgische kunstenaar: Arne Quinze. Hij maakt zowel kleine tekeningen en schilderijen als grote beeldhouwwerken en gigantische installaties. Quinze begon in de jaren tachtig als graffitikunstenaar, waar zijn zoektocht begon om van steden openluchtmusea te maken. Thema’s in zijn hedendaagse werk zijn sociale interactie, verstedelijking en diversiteit, waarbij hij zich laat inspireren door de natuur, vooral bloemen.

Arne Quinze.
Arne Quinze.
Galerie Boulakia.
Galerie Boulakia.

Harold t’Kint de Roodenbeke: ‘Zijn hele kunst is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur en de bloemen in het bijzonder, waar hij urenlang mee bezig is in zijn wilde tuin, die hij met verstand heeft aangelegd rond zijn huis. Dankzij zijn talrijke projecten en installaties in de meest uiteenlopende steden zoals Parijs, Shanghai, Beiroet, Washington DC, Mumbai, São Paulo, Dubaï en Caïro, probeert hij de natuur terug binnen te brengen in de stedelijke ruimte.’

Residence tipt de meest interessante kunstenaars en galeries.

Van 19 t/m 26 juni vindt in Brussel BRAFA plaats: de internationale kunst- en antiekbeurs waar 134 kunsthandelaars uit 14 landen oude, moderne en hedendaagse kunst tonen. Bekijk hier ons overzicht met hoogtepunten van BRAFA.

Hoe maak je kans?

Wil jij kans maken op kaarten voor BRAFA in Brussel? Wij geven 10 x 2 kaarten weg aan onze lezers. Stuur een mail naar online@residence.nl onder vermelding van ‘BRAFA 2022’. Meedoen kan t/m 1 juni 2022. Met de winnaars wordt op 2 juni contact opgenomen. Als je meedoet aan de winactie, schrijf je jezelf automatisch in voor de nieuwsbrief van Residence.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top