Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotel Madame Rêve in Parijs: L'endroit à être

Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Madame Rêve

De locatie is zeer centraal, de buurt heerlijk en de sfeer is fantastisch - Madame Rêve is voor Parijs daadwerkelijk een nieuw hotelconcept. Het gebouw is historisch en heeft grandeur, jarenlang deed het dienst als het Louvre Postgebouw aan de Rue de Louvre. De afgelopen verbouwing heeft ruim acht jaar geduurd en het hele gebouw werd gestript. De indeling is veranderd en er is een creatieve combinatie van kantoren en hotel neergezet.

Madame Rêve kent grote, mooie ruimtes, een geweldig restaurant en een uniek dakterras met groots uitzicht over Parijs waarbij de Notre-Dame Kathedraal, de Sacré-Cour, La Tour Eiffel en het Centre de Pompidou zeer prominent zichtbaar zijn. Het dakterras is een eyecatcher van de eerste orde. Een goede combinatie van horizontale en verticale aanplant geeft beslotenheid voor de suites en kamers die erop uitkijken, maar zorgt ook voor de bijzondere combinatie van geborgenheid en vergezichten - die Parijs zo Parijs maken. De zitjes op het ruim 1000m2 grote terras zijn prettig en royaal. De op het dakterras gelegen Roof bar biedt plaats aan 250 mensen. Het is duidelijk dat het dakterras de nieuwe l’endroit à être is. Een goed gekleed publiek komt hier aan het einde van de werkdag wat zon pakken en de naar eigen zeggen ‘beste cocktail van Parijs, vergezeld van subliem fingerfood’ zijn volop aanwezig.

Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Jérôme Galland
Fotografie: Jérôme Galland

Bijzondere sfeer
Op de begane grond bevindt zich het mooie Madame Rêve Café, waar de gasten moderne Mediterrane gerechtjes eten, een drankje drinken en kunnen ontbijten. Dit ruime, vijf meter hoge vertrek is geheel anders ingericht dan de rest van het hotel - een haast oude Amerikaanse sfeer met hoge lambrisering en grote, kroonluchterachtige lampen. Parallel aan het Madame Rêve Café is een mooi terras met zitjes en veel groen. Het naastgelegen gebouw is nog in verbouwing en mede daarom is een groene afscheiding geplaatst bestaande uit grote planten en bomen, voor een intieme sfeer.

Als de zon zakt worden de tafels ingedekt voor het dinerende publiek. Wie niet buiten wil zitten kiest voor restaurant La Plume, dat Japans georiënteerd is en op een prachtige manier modern is ingericht. De indrukwekkende plafondschilderingen lopen door op de muren en geven het restaurant een geheel eigen, zeer ruimtelijke sfeer. Ook hier is een royale bar, waar indien gewenst ook het diner geserveerd kan worden.

Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Jérôme Galland
Fotografie: Jérôme Galland

Grote namen
De 82 kamers, waarvan er negentien de benaming suite hebben, zijn modern maar warm ingericht. Er is gewerkt met een beperkt kleurenpalet, hetgeen rust geeft en de veelal natuurlijke materialen prachtig aanvullen. Ook stoelen, bankjes en kleden vormen met natuurlijke kleuren in prachtige stoffen een perfect geheel. Initiatiefnemer, restaurateur en art director Laurent Taïeb hing de prachtige kunst hier aan de muren. De kunst in de hotelkamers komt uit een particuliere collectie van Post kunst en telt achthonderd mooi ingelijste brieven en poststukken. Dat niets aan het toeval werd overgelaten blijkt uit het parfum dat speciaal gecreëerd is voor Madame Rêve door de bekende Franse Parfumeur Olivia Giacobetti. Grote namen kwamen bijeen om iets bijzonders te maken en dat is zeer goed gelukt. Op een prachtige plek, vlak bij het Louvre Museum, de Tuilerieën, naast de Pinault Collection en slechts een klein kwartiertje lopen van al het goede dat Parijs te bieden heeft en waar je wil zijn. madamereve.com

Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Madame Rêve
Fotografie: Madame Rêve

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top