Overslaan en ga direct naar de inhoud

Boutique hotel Praktik Vinoteca in Barcelona


Boutique hotel Praktik werd ontworpen door Contemporain Studio en aangekleed door Lazaro Rosa-Violan. Deze bevlogen interior designer integreerde het thema wijn als decoratie in de verschillende ruimtes. dit doet hij al bij binnenkomst: Meer dan negenhonderd wijnflessen sieren de receptie van het hotel. Ook in de kamers en in het restaurant is het thema terug te zien.

Binnenkijken

Art Deco


Rosa-Violan maakt veel gebruik van meubilair uit de art deco stijl. Deze kenmerkt zich door de ronde, geometrische vormen en natuurlijke kleuren. De Spaanse interior designer hecht daarnaast veel waarde aan kunst en patronen. Zowel de vloer als het plafond in de lobby bevat een uniek patroon. Hoewel niet veel mensen snel patronen combineren, heeft het vaak een versterkend effect (meer over het combineren van patronen). Dit geldt ook voor het combineren van interieurstijlen. Moderne designelementen en industriële lampen komen in dit boutique hotel samen.

Praktik Vinoteca Hotel is gelegen in de moderne, kunstzinnige wijk Eixample van Barcelona en bevat alle aspecten van de bruisende stad. Geniet van uiteenlopende wijnen, dompel jezelf onder in de cultuur van Barcelona of wandel naar het uitgestrekte strand.


Tekst: Jackie Oomen
Bron: trendland.com

Back to top