Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: modern klassiek


Kijk ook binnen bij het klassieke interieur door interior designer Rose Uniacke.

De zitkamer is Smith haar favoriete ruimte in het huis. De hoge plafonds en grote ramen zorgen voor de natuurlijke lichtinval, waardoor de ruimte nog groter lijkt. De kroonluchter uit de jaren vijftig benadrukt de hoge ruimte en voegt een tipje glamour toe. Aangezien Smith dag in dag uit met kleuren en patronen bezig is voor haar werk, kiest ze voor een neutraal kleurenpalet in huis.
Aandacht voor detail


De bijzondere deur die je naar de eetkamer brengt, is een van de vele details in deze kamer. Het was een hele onderneming om de donkerhouten deur naar binnen te krijgen, vertelt de bewoonster. ‘We moesten het verkeer op de drukke weg Madison Avenue stilleggen om de deur in ons appartement te krijgen.’ Wat gelijk opvalt als je de ruimte binnenkomt, is het schilderij Grey Nun van Tony Scherman dat pronkt boven de bank. Het model doet Smith denken aan Kate Moss, maar is de Franse schrijfser Catherine Millet.
Patronen, prints en texturen


De traditionele, chique look wordt aangevuld met hedendaagse prints. Zoals de fauteuil met gele zebraprint. Smith mixt verschillende patronen, prints en texturen, waardoor de zitkamer elegant, maar toch hedendaags is. Het appartement bevat historische elementen, zoals de marmeren schouw. Deze schouw wordt extra benadrukt door de églomisé spiegel uit de jaren ‘40 die erboven hangt. Hoewel het interieur vooral ingetogen kleuren en natuurtinten bevat, bevat het interieur altijd een kleurrijk boeket bloemen dat het geheel opfleurt. Voor elke gelegenheid stelt Smith een ander boeket bloemen samen. Een feest om naar te kijken.Bron: onekingslane.com
Tekst: Jackie Oomen

Back to top