Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: licht familiehuis in Londen


De woning is van top tot teen voorzien van witte muren, plafonds en een houten vloer, wat zorgt voor een neutrale basis. Aan de achterkant van het huis is over de gehele breedte een bijzondere serre gebouwd waardoor veel natuurlijk daglicht de woning binnenkomt.

De rondingen van het golvende frame komen op meerdere plekken in het huis terug. Waaronder in meubels zoals de chaise longue maar ook in de bogen die van de woonkamer naar de serre leiden en in de badkamer.




Hoewel de basis van het huis erg neutraal is en ook voor de meubels gekozen is voor veel beige-, nude- en grijstinten, is er ook opvallend veel kleur gebruikt. Juist tegen de sobere ondergrond springen oranje kussens, roze plaids, gele, oranje en blauwe stoelen direct in het oog.




Dat de bewoners van kunst houden, moge duidelijk zijn. In de woonkamer zijn alle muren voorzien van schilderijen. Van modern tot klassiek. Waar de woonkamer erg warm aanvoelt door het vele gebruik van stoffen op vrijwel alle meubels, maar ook door de tapijten op de grond, is de badkamer juist heel modern en strak. Zowel de muren, wastafel als het bad zijn van marmer gemaakt.




Het interieur is een mooie balans van contrasten. Van lichte muren tot rijk gestoffeerde meubels en van klassiek tot modern. Met hier en daar een twist en een grapje, zoals de openslaande glazen deuren naar de kamer die voorzien zijn van insecten.






Bron: andymartinarchitecture.com

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top