Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: luxueuze kalmte


Of Odette Blum nu spreekt over haar studio, die ze herinrichtte in nauwe samenwerking met architecte Daniela Germone van Dis Studio, of het heeft over haar lookbook en webshop, het overheersende principe is altijd het zoeken naar een balans tussen hard en zacht, tussen sterk en kwetsbaar. ‘Mooie, zachte dingen, vormen een troost, ze staan je toe om kwetsbaar te zijn, en juist dat zijn de momenten dat je je ware kracht weet aan te boren.’

Puur & simpel


Hoewel Odette met haar man op een landgoed in het oosten van het land woont, gebeurt het allemaal in haar appartement in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark. Odette: ‘Dit is de plek waar ik iedereen ontmoet, de artiesten, de ambachtsmannen en vrouwen. Zij doen het echte werk. Mijn taak is om veel te zien, en die dingen te kiezen die me raken.’ In 2014 kocht Odette Blum een verdieping in een voormalige diakenen residentie. Ze stripte het appartement en bracht het terug in zijn originele sobere, ingetogen staat. Het interieur is minutieus ontworpen en uitgevoerd in een puur simpel lijnenspel. Alleen de beste materialen, veelal van Italiaanse afkomst, werden gebruikt. Het geheel ademt een luxueuze kalmte.

De diepste essentie


Het stopt bij Odette niet bij het interieur. Het ontwerpen van interieur heeft ook veel weg van nadenken over kunst; je kijkt en kijkt en probeert uit te vogelen wat alles betekent, de vormen, de kleuren, de materialen. ‘Mode, sieraden, alles waar je jezelf mee omringd zou moeten passen bij je diepste essentie. Als mensen alleen maar dingen zouden kopen die hen echt definiëren, dan hoeven ze niet voortdurend spullen te kopen. Dit zou beter zijn voor de wereld en het zou mensen veel gelukkiger maken.’Fotografie: Kasia Gatkowska Tekst: Mo Veld. Dit artikel verscheen in Residence 12.


Fashion meets interior: fluweel >>
Nu in de winkel: het jan/feb nummer >>
Closet detox: een fris 2017 >>

Back to top