Overslaan en ga direct naar de inhoud

Etnische vibes in Amsterdam


We kijken binnen in het huis van Nicole Dohmen, die samen met interior designer Nicoline Beerkens het interieur aanpakte. Dohmen: ‘Wat zo fijn is aan de samenwerking is dat Nicoline heel goed kan luisteren. Ze begrijpt mijn ideeën en helpt me dit naar een uiteindelijk interieur te vertalen, precies zoals ik bedoeld had.’ Om zich te oriënteren vlogen de twee naar Londen om naar het Chelsea Design Center te gaan. ‘Omdat je daar ook merken vindt die niet in Nederland vertegenwoordigd zijn. Hier ontdekken we nieuwe behangen en gave stoffen.’

Afrikaanse natuurstenen en Japanse kimono’s


Dohmens liefde voor reizen is in het interieur niet te missen. ‘Ik ben veel onderweg en neem altijd veel moois mee. In India kocht ik bijvoorbeeld stoffen die we vervolgens in kussens verwerkten en uit Afrika nam ik natuurstenen mee. Deze dierbare herinneringen vind je overal in huis terug en maken het een persoonlijke plek. De antieke kimono die ik in Japan vond bijvoorbeeld hangt nu in de badkamer.’In de bibliotheek vele boeken over Dohmens interesses als kunst, fotografie en spiritualiteit. De bestaande kast werd in de kleur Downpipe van Farrow & Ball geschilderd en gecombineerd met behang Flamingos van Cole & Son. Okergele velours stoel via Scotch Collectables, de stoelen Febo rondom de tafel zijn van Maxalto en gestoffeerd met petrol velours van Elitis.De Eames Chair is een blikvanger in de woonkamer, waarvan de wanden bespannen zijn met Charlotte's Fan Canvas van Tapet-Café. Aan de wand een Indiase olifant op doek, de lamp is van Lee Broom. Links: interior designer Nicoline Beerkens en huiseigenaar Nicole Dohmen.De bank en tafel werden op maat gemaakt door David Rijks van designedbydavid.com en gecombineerd met Wishbone chairs van Hans Wegner. Op de muur Calamine van Farrow & Ball gecombineerd met een gele stof van Casamance.
Links: Het houten kastje is van de oma van Maarten geweest. Aan de muur een kunstwerkje van Anna+Nina dat Nicole voor haar vriend Maarten kocht toen de twee gingen samenwonen. Rechts: boven de custom made bank in de living op de eerste verdieping een foto van Marc Lagrange. Het tafeltje op ‘vogelpootjes’ komt via Urban Outfitters. De draak nam Maarten mee uit Indonesië.

Het volledige artikel verscheen in Residence 9. Fotografie: Marc van Praag. Tekst: Charlotte Balder.

Meer interieur


Video: binnenkijken bij het Philips-landgoed
Interieur in Parijs: eclectische oase van rust
Shop etnische woonaccessoires

Back to top