Overslaan en ga direct naar de inhoud

Shiny happy people


Het overweldigende succes van de door hen opgerichte saladebar Sla, een bijzonder huwelijk in Zweden, de aankoop van hun eerste familiehuis en last but not least de geboorte van dochter Ella; we kunnen concluderen dat Nina Pierson en Jop van de Graaf vier enerverende jaren achter de rug hebben. En dan hebben we de grootscheepse verbouwing en inrichting van hun familiehuis langs de Amstel in Amsterdam nog niet eens benoemd.

Historisch herenhuis


Daarbij werd het jonge stel bijgestaan door Dax Roll en Joyce Urbanus van designbureau Nicemakers. Geen onbekenden van Pierson en Van de Graaf - integendeel, ze zijn inmiddels bevriend met het duo - want Nicemakers richtte het interieur van de eerste Sla aan de Ceintuurbaan in Amsterdam in. En daarna werden ze dus gevraagd te adviseren en ondersteunen bij de verbouwing en inrichting van het historische herenhuis aan de Weesperzijde met voor de deur een brede, groene parkstrook. Met gevoel voor sfeer en aandacht voor verfijnde details werden door Nicemakers vintage, antiek en modern design gecombineerd met reissouvenirs en familiestukken.

Een baken van rust


Het huis kwam volgens Van de Graaf op het juiste moment. ‘Zelf hadden we een etage boven restaurant De Ysbreeker gescout (ook aan de Weesperzijde), maar mijn vader tipte ons dit huis. Nina kon zich niet voorstellen hoe het er na een verbouwing zou uitzien. Tijdens ons eerste bezoek kwamen we namelijk terecht in een donkere, bedompte en beladen sfeer uit het verleden. We ontdekten zelfs een schuilkast boven de oude keuken, gelegen op de plek waar nu onze bibliotheek en het loungegedeelte is. Nina voelde meer voor de andere locatie, maar ik wist haar te overtuigen om voor dit huis te gaan, ook al was het krakkemikkig, oud en versleten. Wij zouden er nieuwe energie brengen.’ Dankzij Nicemakers is dat ook gelukt, bekent Pierson. ‘Alles is goed gekomen. Dit huis moest een baken van rust worden en een gevoel van geborgenheid en veiligheid brengen. Van outgoing in Amsterdam gingen Jop en ik, zeker na de geboorte van Ella, over naar een nieuwe fase in ons leven, meer cocooning.’

Zie meer van het interieur en lees verder over de seventies zitkuil, het ontwerp van de Eginstill-keuken en hoe Pierson en Van de Graaf op huwelijksreis vertrokken en als verrassing een volledig ‘af’ huis aantroffen, in Residence 3 - het grote keuken issue dat nu in de winkel ligt.Nina Pierson en Jop van de Graaf zijn de oprichters van het food concept Sla met inmiddels acht vestigingen. Pierson is daarnaast de oprichter en hoofdredacteur van het online magazine Bedrock.
Dax Roll en Joyce Urbanus zijn het creatieve duo achter designbureau Nicemakers. Ze richten zich met hun team op het bedenken van concepten voor privéhuizen, winkels, kantoren en verschillende horecagelegenheden.

Foto’s: Alan Jensen Tekst: Marc Heldens, Simone Lautenbach

Nu in de winkel: het grote keuken issue >>
Green living: zelfvoorzienend huis op Ibiza >>
Laagdrempelig kunst kopen >>


Back to top