Overslaan en ga direct naar de inhoud

Interieurtips van het Soho House


De basis en afwerking


Een interieur begint met de basis: het pand. Soho Houses zijn vaak gevestigd in bijzondere, historische panden zoals een oude fabriek of een voormalig warenhuis. Het pand en zijn verleden en locatie bepalen de uiteindelijk interieurkeuzes. Zijn er originele details die je wilt behouden of uitlichten? Wat maakt deze plek uniek? Hoe zagen interieurs eruit in de tijd waar het gebouw uit stamt? Het toevoegen van invloeden uit deze tijd of lokale accenten uit de regio hebben een charmant en persoonlijk effect. Strip het pand tot de basis en kijk wat je ontdekt. Een mooie houten vloer die de moeite waard is om te herstellen? Vintage vloeren en oude tegels zijn favoriet bij Soho House. Ze brengen instant sfeer en een verhaal mee in je interieur. Vintage tegels zijn misschien lastig te vinden in grote partijen, maar wel zeer geschikt voor kleine ruimtes zoals toilet en badkamer. Ben je van plan om voor opvallende meubels te gaan? Hou de afwerking van vloer, muren en plafond dan effen. Zijn je meubels juist wat eenvoudiger? Dan zijn de vlakken ideaal om met behang, tegels of kleur een statement te maken.

First impressions count!


Dat geldt ook voor je huis. De hal is het visitekaartje van je huis en de eerste ruimte die mensen zien. Het loont dus de moeite om hier direct indruk te maken. Een uniek designstuk, een kunstwerk, bijzonder vloerkleed of een knalkleur of stevig behang kun je hier goed kwijt.Zoek de juiste balans tussen glamour en een rauw randje


Voeg personality toe aan je interieur met grote comfortabele sofa’s, praktische tafels om aan te eten en te werken, kandelaars en spiegels als statement pieces en kunst. Een goede start is een moodboard. Verzamel stoffen, foto’s en tekeningen die de sfeer weergeven die je graag in je huis terug wilt zien. Hou hierbij rekening met de historie van de ruimte en lichtinval. Als je op zoek gaat naar spullen en materialen voor je huis, kun je die naast je moodboard houden om te zien of het past bij je ideale plaatje. Een moodboard kan ook digitaal en is ook erg handig bij het uitkiezen van een kleurenpalet. Verzamel stalen van verf, kleuren en andere materialen en voeg ze toe. Zoek daarna plaatjes van meubels en accessoires die je mooi vindt. Je ziet op de moodboard snel of ze passen bij de rest en bij de algemene sfeer die je in gedachten hebt. Verwacht niet dat je een compleet interieur in een keer kunt kopen, het vinden van de juist stukken kost tijd. En dat proces is misschien wel net zo leuk als het uiteindelijke eindresultaat… In Soho Houses wordt veel gebruikt gemaakt van vintage design en vondsten uit alle hoeken van de wereld. Het grote voordeel van deze stijl: het interieur voelt heel rijk, maar is niet onbetaalbaar.

Sofa rules


Een goede bank is een basisvoorwaarde bij Soho House, hanteer de volgende regels bij het kiezen van een bank en je kan niet missen.
  • Ga voor de diepste bank die je kan vinden
  • Kies een bank uit die groot genoeg is om een dutje in te doen
  • Kijk naar bijzondere details die een design uniek maken
  • Laat iets maken: vind je de perfecte sofa maar te klein of in slechte staat? Laat hem opknappen of namaken door een meubelmaker en stoffeerder
  • Bekleding en stof maken alle verschil tussen een statement sofa en een gewone bank
  • Add glamour: een bank met stiksels of een chaise longue in de badkamer is pretty chic
  • Populair in de Soho Houses: de Chesterfield. Comfortabel en tijdloos, het liefst zo versleten mogelijk

Decorate the walls


De finishing touch is een mix van kunst uit verschillende periodes in verschillende stijlen. Kunstwerken hoeven niet groot, duur of oud te zijn: mix alles wat je mooi vind en hang het losjes bij elkaar om een statement te maken.

Wil je meer tips om het fijne Soho House-leven te leven? Eat, drink, nap staat vol mooie interieurfoto's, tips om vintage pronkstukken te vinden, kunst-tips van de curators, recepten en inspiratie.

Slimme vondsten: haal de jungle in huis >>
Behangspecial: de mooiste nieuwe collecties >>
Binnenkijken bij Tyra Banks in Beverly Hills >>Back to top