Overslaan en ga direct naar de inhoud

De 10 mooiste interieurwinkels


1. Co van der Horst, Amstelveen


Het begon allemaal in 1905 toen Co van der Horst met zijn rugzak eropuit trok als marskramer. Inmiddels is Co van der Horst uitgegroeid tot een van de gevestigde woonwinkels in het land. Met de vierde generatie aan het roer heeft de winkel textiel (waar het allemaal mee begon), meubels, vloerbedekking en accessoires. Met maar liefst duizenden vierkante meters aan design is er ruimte genoeg om wooninspiratie op te doen.
Binderij 2, Amstelveen. covanderhorst.nl



2. Baxter, Amsterdam


Baxter, een Italiaans designmerk, is bekend door uitgesproken vormen en materialen, maar vooral om zijn sublieme leerbewerking. Alle producten worden gemaakt in Italië door echte vakmensen en na het grote succes van de winkels in New York, Milaan, Budapest en Miami, is er sinds oktober ook een Flagship-store te vinden in Amsterdam. De winkel is maar liefst 200 m2 groot en boordevol met mooie spullen. Plofbanken van nubuck, messing salontafels en accessoires en unieke vintage stukken die bewerkt zijn in het Baxter-atelier met als kers op de taart: leer in al zijn facetten.
Willemsparkweg 10, Amsterdam edha-interieur.nl/winkel



3.VOS, Groningen


Dit adres heeft natuurlijk eigenlijk geen uitleg meer nodig. Voor degene die het niet kennen, het merk is in 1910 opgericht en heeft door de jaren heen een grote reputatie opgebouwd. Van het ontwerpen voor het gerenommeerde meubelmerk Gelderland tot aan de ontwikkeling van een nieuw designpakhuis voor het eigen merk. Bij Vos Interieur kun je uren ronddwalen. Een unieke collectie, samengesteld uit alle Europese topmerken met veel aandacht voor nieuw talent en natuurlijk Vos eigen ontwerp. Een bijzondere locatie met een rijke historie.
Laan Corpus Den Hoorn 100, Groningen vosinterieur.nl



4. Archipelago, Amsterdam


Rachel van der Brug eigenaar van The Cabinet en Archipelago, combineert een feilloos gevoel voor stijl met artistieke schwung en een dusdanige historische kennis van zaken dat je de regels ook weer kunt loslaten. Dat alles maakt haar interieurs intrigerend, levendig en altijd perfect uitgebalanceerd.
Prinsengracht 827, Amsterdam



5. Noort interieur, Noordwijk


In de sfeervolle showroom in Noordwijk presenteert Noort interieur een uitgebreide collectie design meubelen. Topmerken als onder andere Minotti, Flexform, Porro en Living Divani zijn te vinden in de 1.300 m2 grote woonwinkel. Zoek je kwaliteit op het gebied van wonen, slapen of een complete projectinrichting? In de brede collectie van Noort interieur is aan alles gedacht. Van meubels en verlichting tot raambekleding en woonaccessoires.
Jonckerweg 11, Noordwijk noortinterieur.nl



6. Luxury by nature, Amsterdam


In een vindingrijk interieur mogen verfijnde stoffen, kleurrijke behangen en verwijzingen naar het dierenrijk niet ontbreken. Interieurontwerper Edwin Huisman was zich hiervan bewust en begon acht jaar geleden zijn eigen online boutique, waarvoor hij een collectie luxe woonaccessoires samenstelde. De online interieurwinkel liep zo goed, dat Huisman drie jaar geleden een fysieke winkel opende in Amsterdam. In de winkel zijn meer dan 150 behang- en stoffenboeken te vinden, met de mooiste prints van luxueuze merken als Zoffany, Harlequin en Sanderson. Ook naturalia zijn goed vertegenwoordigd bij Luxury By Nature. Leeuwen,tijgers, haaienbekken, buffelkoppen en krokodillen; niets is te gek. Weet je niet goed hoe je het moet combineren? Klop dan aan bij Huisman voor persoonlijk interieuradvies.
IJburglaan 1393, Amsterdam luxurybynature.nl



7. Byron & Jones, Den Haag


Wil je helemaal iets anders in huis? Byron & Jones ontwerpt een heel interieur voor jou op maat. Daarnaast is er een showroom waar de beste merken te zien zijn. Denk aan Élitis, Designers Guild en Frankly Amsterdam. Ook als je op zoek bent naar een mooie design lamp of nieuwe gordijnen kan je hier terecht. Byron & Jones heeft namelijk een eigen collectie gordijnstoffen. Als je de winkel bezoekt heb je misschien wel kans dat je Willem-Alexander tegenkomt, want de winkel is gelegen naast Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning.
Noordeinde 132, Den Haag byron-jones.nl



8. MOOOI Gallery, Amsterdam


Midden in de Jordaan in Amsterdam tussen de kleine boutiques, galeries en restaurants kun je MOOOI Gallery vinden. Sinds 2008 is er bij MOOI in Amsterdam genoeg wooninspiratie op te doen. De showroom is ingericht met veel verschillende patronen en kleuren om iedereen, van jong tot oud, te inspireren. De winkel is 700 m2 groot en in de showroom zijn niet alleen meubels te zien. De fotografie van Levi van Veluw is in het interieur verwerkt en zorgt voor een verbluffend effect. De foto's zijn namelijk maar liefst 2,5 meter hoog.
Westerstraat 187, Amsterdam moooi.com



9. Harry Eigenberg, Den Haag


Harry Eigenberg is niet zomaar een interieurontwerper. Op zijn visitekaartje staat ‘art & interior’, en dat dekt de lading misschien wel het best. Hij verstaat de kunst om van een huis een persoonlijk heiligdom te maken, precies die inrichting en aankleding die alleen van jou zou kunnen zijn. Inmiddels heeft Eigenberg zijn eigen galerie in Den Haag, waar hij momenteel een aantal werken van jonge kunstenaars presenteert. De galerie is tevens een winkel die bestaat uit vijf verschillende kamers, helemaal ingericht door de interieurontwerper himself.
Noordeinde 166, Den Haag harryeigenberg.com



10. Hella Pais interieur, Amsterdam


Er is altijd kleur bij Hella Pais interieur. Hella Pais wordt geïnspireerd door de Provence, met zijn lavendelvelden, de pastelkleurige huizen en de terracotta's. In de winkel word je omgeven door verschillende patronen, kleuren en materialen, zo gecombineerd dat ze perfect bij elkaar passen. Merken zoals Designers Guild, Cole & Son, Nobilis en Etro zijn verkrijgbaar. Naast stoffen, behang, meubels en accessoires, kan je in de winkel ook antiek, kunst, kelims en haar eigen verflijn vinden. De verf wordt gemaakt door een verffabrikant in hartje Amsterdam en bedraagt al meer dan 80 kleuren en diverse soorten, zoals acryl, beton- en radiatorverf.
Laan van Hesperiden 170, Amsterdam hellapais.nl



We komen binnenkort terug met een nieuwe selectie!

Het is voorjaar bij H&M Home >
Ikea in wonderland >
De mooiste huizen in België >

Back to top