Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze unieke hotels mogen niet ontbreken op jouw bucket list

Het sprookjesachtige The Dolder Grand hotel in Zwitserland
Het sprookjesachtige The Dolder Grand hotel in Zwitserland. Foto: Hiepler Brunier.

Van een Zwitsers vijfsterrenhotel met uitzicht op de Alpen tot het enige drijvende resort op Aruba. En van een windmolen op een Grieks eiland tot een authentiek 16e-eeuws hotel in het Zuiden van Groot-Brittannië. Pak je agenda er maar bij, want deze hotels wil je zeker boeken.

1. The Star in Londen, Engeland

High tea, iemand? Dit is een kamer in het Britse The Star. Het opvallende 16e-eeuwse gebouw ligt in het middeleeuwse dorp Alfriston, in het zuiden van Engeland. The Star was oorspronkelijk een hostel uit 1345, maar is deze zomer verbouwd. Voor de eigenaren was het belangrijk een ‘thuis-gevoel’ te creëren. De slaapkamers zijn ontworpen in de stijl van de Britse interieurstylist Olga Polizzi, met gebruik van modern meubilair en lokaal antiek, Engels behang en stoffen van Richard Smith.

Een slaapkamer in het Britse The Star hotel.
Een slaapkamer in het Britse The Star.
Aanschuiven voor een high tea!
Aanschuiven voor een high tea!
Je vindt The Star in een karakteristiek pand in het zuiden van Engeland.
Je vindt The Star in een karakteristiek pand in het zuiden van Engeland.

2. Aruba Ocean Villas, Aruba

Je ziet hotelresorts in het water op iconische video's in de Malediven, maar wist je dat je ze ook vindt op Aruba? De Aruba Ocean Villas moeten je voor een week terug naar de natuur brengen, niet zo heel gek als je jezelf bedenkt dat je vanuit je slaapkamer zo de blauwe oceaan in kunt springen. Een nieuwe manier van vakantie vieren op het zonnige eiland. De villa's hebben allemaal een rieten dak en beschikken over alle faciliteiten. Het hotelresort is als een van de weinige op het eiland nog in handen van lokale ondernemers, vanaf € 499 per nacht via Aruba Ocean Villas en Aruba.com

Uitzicht op de oceaan vanuit je kamer
Uitzicht op de oceaan vanuit je kamer.

3. Hotel Riomar op Ibiza, Spanje

Dit is nog eens een lobby. Dit is @hotelriomaribz op Ibiza, het splinternieuwe boetiekhotel uit de koker van Marriott Bonvoy. Bij de inrichting zijn de Mediterrane zomers van de 50’s en 60’s in het achterhoofd gehouden, vertelt directeur Marco Schiralli. Het hotel heeft 116 kamers en vanuit het zwembad heb je zicht op de ‘geheime’ tuin, zoals je op de foto’s kunt zien, vanaf € 350 per nacht via Hotel Riomar.

De lobby van Hotel Riomar op Ibiza
De lobby van Hotel Riomar op Ibiza.
Diner  in Hotel Riomar op Ibiza
Diner in Hotel Riomar op Ibiza.
De geheime tuin van het hotel
De geheime tuin van het hotel.

4. Mandali Retreat Center in Italië

Op een uurtje rijden van Milaan vind je Mandali. Een yogacentrum waar je uitkijkt op het Lago d'Orta. De non-profit organisatie achter dit centrum wil 'haar gasten een verdiepende ervaring bieden door ze los te koppelen van het drukke dagelijkse bestaan doormiddel van meditatie, yoga en andere activiteiten gericht op zelfontplooiing.' Het geheel is ingericht door architecten Gian Carlo en Mattea Primatesta, in samenwerking met het Nederlandse interieurbureau RA Stduio, met als doel het gevoel van een rustiek bergdorpje na te bootsen. In totaal zijn er 57 gasten tegelijk welkom, vanaf €372 via Mandali

Kom tot rust tijdens een retreat bij Mandali
Kom tot rust tijdens een retreat bij Mandali.

5. Native Manchester, Engeland 

Industriële gebouwen met rode bakstenen vliegen je om de oren in Manchester, niet zo gek als de van oudsher industriële hoofdstad van het land. Native Manchester is een hotel, restaurant, boekhandel en meer in een prachtig pakhuis. Je kunt er terecht voor een drankje in de lounge mét dj, maar ook een kamer plus keuken boeken. De karakteristieke rode bakstenen zijn ook van binnen zichtbaar, vanaf € 119 per nacht via Native Places.

Keuken in Native Manchester
Keuken in Native Manchester.
Slaapkamer in het hotel.
Slaapkamer in het hotel.

6. Windmill Villas op Santorini, Griekenland

Slapen in een windmolen, het kan! Op het prachtige Griekse eiland Santorini vind je drie wit geschilderde windmolens waar je kunt overnachten. Vanuit het zwembad kijk je uit op de iconische bouwwerken, die van binnen in pastelkleuren zijn gehuld, vanaf € 1410 voor acht dagen via Eliza was Here.

Een van de drie windmolens
Een van de drie windmolens. Foto: Eliza was here

7. The Dolder Grand in Zürich, Zwitserland

In de Zwitserse bergen boven Zürich vind je het sprookjesachtige The Dolder Grand. Waar het hotel in 1899 oorspronkelijk gebouwd werd als badhuis, vind je er nu een vijfsterren hotel met spectaculair uitzicht over de stad. Het hotel telt 176 luxe kamers en suites, en natuurlijk een spa. The Dolder Grand is één van de 39 Swiss Deluxe Hotels: een selectie van extravagante hotels op wereldniveau, vanaf € 700 per nacht via MySwitzerland.com.

Het sprookjesachtige The Dolder Grand hotel in Zwitserland
Het sprookjesachtige The Dolder Grand hotel in Zwitserland. Foto: Hiepler Brunier.
Het restaurant met authentiek plafond
Het restaurant met authentiek plafond. Foto: Hiepler Brunier.
Een badkamer in The Dolder Grand
Een badkamer in The Dolder Grand. Foto: The Dolder Grand

INSPIRATIE

Back to top