Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit zijn de beste hotspots in Adelaide, Australië

Bekijk de prachtige zonsondergang in Adelaide
Bekijk de prachtige zonsondergang in Adelaide. Foto door Thomas Bassett via Unsplash.

Op zoek naar een reis voor op je bucketlist als we weer intercontinentaal mogen reizen? Wat dacht je van Adelaide, Australië? Residence geeft je de hotspots van deze prachtige omgeving vol iconische culturele instellingen en uitgestrekte parken. 

Van sportstadions en wijngaarden tot markten, stranden en musea, de bloeiende stad van Zuid-Australië heeft het allemaal. Adelaide is dan ook een van de populairste bestemmingen van Australië.

De mooiste accommodaties in Adelaide

Maak je keuze uit de beste hotels in Adelaide, van luxe vijfsterrenhotels tot boetiekhotels die perfect zijn voor elk avontuur. Of je nu voor een kort weekendje naar Adelaide gaat of voor een langer verblijf, wij hebben de beste hotels in de binnenstad voor je op een rijtje gezet, waar je in luxe kunt relaxen en geld kunt besparen zonder op stijl te bezuinigen. Zoek de perfecte uitvalsbasis voor je avontuur in Adelaide.

Zo is het Oval Hotel een nieuwe toevoeging aan de hotelscene van Adelaide. Adelaide Oval is een van de meest iconische sportstadions van Australië. In dit sportmekka uit 1871 worden het hele jaar door sportevenementen gehouden, waaronder internationale cricketwedstrijden en Aussie Rules Football. Zelfs na restauraties in 2017 heeft het stadion zijn charme behouden en is het een intieme en historische locatie. Woon een wedstrijd bij, neem een rondleiding of beklim het dak voor een prachtig uitzicht over de stad.

Kamer in Oval Hotel Australië
Kamer in Oval Hotel.

Elk van de 138 kamers van het Oval hotel heeft uitzicht op de omliggende Park Lands. De kamers zijn uitgerust met Australisch eten en wijn en hotelgasten hebben toegang tot eersteklas fitness- en zwembadfaciliteiten naast de deur in de Next Gen Health and Lifestyle Club. Oval Hotel ligt op slechts een korte wandeling naar het hart van de stad en is perfect gelegen voor een weekend vol sport, evenementen of het verkennen van de stad.

Het Hilton Adelaide, gelegen aan Victoria Square, biedt luxe vijfsterrenaccommodatie met uitzicht op de oceaan of de heuvels. Het bijbehorende restaurant, Coal Cellar + Grill, serveert een indrukwekkend menu met de beste producten van Zuid-Australië en heeft 500 wijnlabels in hun kelder om uit te kiezen. Daarna kun je nog een bezoek brengen aan The Collins Bar voor een hemelse cocktail.

Adelaide hotspots voor foodies

Van proeverijen met 16 gangen tot authentieke pizzeria’s in Napolitaanse stijl, Afrikaans geïnspireerde restaurants en fine-dining in historische kelders, Adelaide heeft een aantal fantastische hotspots. 

De Adelaide Central Market
De Adelaide Central Market, die al sinds 1869 bestaat, is een verzamelplaats van verse producten. Met meer dan 70 verkopers is het een van de grootste overdekte voedselmarkt van het zuidelijk halfrond. Geniet van alles wat de markt te bieden heeft en proef lokale producten en voedingsmiddelen van over de hele wereld. Ga er ’s morgens vroeg heen om de markt tot leven te zien komen, of ga er halverwege de middag heen om fijne koopjes te doen. 

Naast de Central Market ligt het foodie-paradijs van Gouger Street en Chinatown. In dit gastronomische wonderland vind je bijzondere gerechten van over de hele wereld. Het Adelaide Chinatown Plaza en Market Plaza Food Court zijn iconische hotspots voor fijnproevers. Hier heb je de kans om een aantal van de meest authentieke Aziatische gerechten in Zuid-Australië te proeven. Veel verkopers in beide food courts zijn er al meer dan een decennium en maken geheime familierecepten!

Foto door RealKina, via Unsplash.

Het winkel-, eet- en amusementscentrum Rundle Mall ligt in het stadscentrum en is de belangrijkste winkelbestemming van Zuid-Australië. De mall heeft meer dan 700 winkels, heerlijke eetgelegenheden, kunst en straatartiesten. Hoogtepunten zijn de luxe winkels van Rundle Place en de sculpturen A Day Out en The Spheres.

Afrikaanse gerechten in Australië

Ontdek de Noord-Afrikaanse specerijen en probeer verschillende gerechten die je deelt met de rest aan tafel, zoals dahl, linzen, gebakken bloemkool, sardine met harissa, falafel en gemarineerde aubergine. Africola is, mede dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding, een van de populairste restaurants van de stad, dus zorg dat je van tevoren een plekje reserveert.

Voor Adelaide’s beste traditionele Napoli-stijl pizza’s ben je bij Madre aan het juiste adres. Op het menu staan acht pizza’s met heerlijke luchtige bodems en een enorm aanbod aan bijgerechten en salades. Er zijn veganistische opties verkrijgbaar en een uitgebreide Italiaanse wijnselectie.

Ideale locaties voor de nodige ontspanning

Koop een kaartje, stap op de beroemde Adelaide tram en je bent in slechts 20 minuten op het schitterende Glenelg Beach. De tram is niet alleen een gemakkelijk vervoersmiddel, het is ook een leuke manier om de stad te leren kennen.

Na aankomst kun je gaan zwemmen of een drankje drinken bij de Glenelg Life Saving Club en de zonsondergang vanaf het balkon bekijken.

Naast ontspannen op Glenelg Beach, kun je ook heerlijk tot rust komen in het grootste stadspark van Australië (760 hectare), de Adelaide Park Lands.

Visum voor Australië

Om deze bezienswaardigheden van Adelaide te kunnen bewonderen heb je een visum voor Australië nodig. Nederlandse reizigers kunnen het best een eVisitor visum voor Australië aanvragen. Dit is een elektronische reistoestemming die volledig online kan worden aangevraagd. Het e-visum wordt vervolgens binnen gemiddeld vijf dagen toegekend. Vanaf dat moment gaat de geldigheidstermijn van het visum Australië in, die twaalf maanden bedraagt. Dit betekent echter niet dat je een heel jaar aaneengesloten in had land mag verblijven. De maximale verblijfsduur bedraagt drie maanden. Dit is meer dan genoeg om het compacte Adelaide te ontdekken en andere Australische steden te bezoeken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visum Buitenland.

INSPIRATIE

Back to top