Overslaan en ga direct naar de inhoud

In Nieuw-Zeeland ging een plant t.w.v. 20.000 euro onder de hamer

Aan mooie spullen geven we graag geld uit. Maar 16.000 euro voor een plant? Het gebeurde in Nieuw-Zeeland, waar iemand meer dan 16.000 euro op een plant heeft geboden tijdens een veiling. Nu maar hopen dat deze winterhard is.

Het is dan natuurlijk ook geen geranium, het gaat hier om de Dora, ofwel de Rhaphidophora Tetrasperma. In de groene uitvoering is het geen zeldzame plant, maar de witte variant is op weinig plekken te verkrijgen. En daarom schoten de biedingen in de laatste uren van de veiling omhoog en werd er een bedrag van 16.000 geboden op de huiskamerplant. 

Duurste plant ooit

Volgens CNN gaat het om het hoogste bedrag dat ooit voor een plant betaald is. Zij spraken Millie Silvester, woordvoerder van de Nieuw-Zeelandse veilingsite. 'In de laatste minuten keken er 102.000 mensen naar de plant en meer dan 1.000 mensen plaatste het in hun wenslijst. Dat laat zien hoe erg Nieuw-Zeelanders op hun kamerplanten gesteld zijn.' 

In Nederland hoef je trouwens niet zo'n hoog bedrag uit te geven voor de dora. Hier is een soortgenoot van de plant namelijk al te koop vanaf 25 euro. Hoef je de plant alleen nog maar wit te spuiten. De Nieuw-Zeelandse variant zie je hier.

INSPIRATIE

Back to top