Overslaan en ga direct naar de inhoud

Voor in de zomeragenda: het Grachtenfestival Amsterdam

grachtenfestival-2019

Nu steeds meer evenementen doorgaan, is het de hoogste tijd om je zomeravonden te plannen. Zo gaat ook het Grachtenfestival Amsterdam door dit jaar. Het belooft van 13 tot en met 22 augustus weer zoals vanouds een muzikaal spektakel te worden

Dit jaar draait het allemaal om muziek als protestmiddel met als thema: ‘Luister! Muziek als protest’. Dat komt naar voren door het verborgen en openlijke protest en verzet dat verwerkt is in klassieke muziek en jazz te laten horen.

Grachtenfestival

Op het programma staan meer dan 200 concerten, op 90 locaties met ruim 400 musici. De concerten vinden plaats in Amsterdam en enkele plaatsen daarbuiten. Enkele bijzondere locaties: het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid, Carré en Artis. Buiten Amsterdam zijn er concerten te zien in Almere, Lelystad en cultureel centrum HEM in Zaandam.

Concert tijdens Grachtenfestival
Ook tijdens de vorige editie van het Grachtenfestival waren er honderden concerten.

Door de pandemie zijn veel premières afgelopen jaar uitgesteld, niet zo gek dat tijdens het Grachtenfestival tal van klassieke producties in première gaan. Zo kun je kijken naar de première van From the Sun's Perspective. Een productie van House of Makers in het Compagnietheater. 

Ook voorstellingen van Camiel Jansen en een nieuwe compositie door Nawras Altaky gaan in première tijdens het Grachtenfestival. 

Het Grachtenfestival vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 22 augustus en de kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn hier te bestellen. 

INSPIRATIE

Back to top