Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot alert! Overnacht voor één nacht in het huis van Antoni Gaudí

Slaapkamer in het eerste huis van Antoni Gaudí
Overnacht in het eerste huis van Antoni Gaudí.

Een bijzondere reis maken? Ga dan naar Barcelona, daar kun je namelijk overnachten in het eerste huis van de legendarische architect Antoni Gaudí.

Casa Vicens, zoals hij zijn huis noemde, is 136 jaar geleden gebouwd als zomerhuis voor een invloedrijke familie. Gaudí nam het onder handen en heeft er een kleurrijk geheel van gemaakt. De villa staat voor één dag te huur.

Antoni Gaudí

Als je de gelukkige boeker bent, krijg je een rondleiding door host Emili. Hij is lid van het team dat onlangs Gaudí's eerste woonhuis omtoverde tot een museum aan huis. Je krijgt plekken te zien die voor het grote publiek geheim blijven.

'We zijn verheugd om gasten de kans te geven om dit huis te ervaren zoals Gaudí het heeft ontworpen', zegt Emili erover. 'We zijn zeer toegewijd aan het behoud van het culturele erfgoed van Gaudí en het zal een groot genoegen zijn om de geheimen en rijke geschiedenis van het gebouw te delen met diegene die boekt.'

Je kunt ervoor kiezen Barcelona in te gaan voor een lekker diner, maar dat is eeuwig zonde. Je krijgt namelijk een Michelin-sterrendiner in de eetkamer bij een reservering in de villa.

Kamer in het eerste huis van Antoni Gaudí
Tot rust komen in Gaudí's eerste woonhuis.
Het prachtige woonhuis van Antoni Gaudí.
Het prachtige woonhuis van Antoni Gaudí.
Groene lamp in eerste woonhuis van Antoni Gaudí
Detail van de slaapkamer.

De boeking voor dit najaar opent op 12 juli 2021 om 16:00 uur voor een verblijf van één nacht voor een groep van twee gasten. Meer informatie vind je airbnb.com/gaudi

INSPIRATIE

Back to top