Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot: Een stukje Parijs dichtbij huis

Hotspot: Een stukje Parijs dichtbij huis

Nog geen zin om naar het buitenland te gaan? Voorlopig makkelijk opgelost: in Maastricht vind je hotel Monastère, een zuidelijke parel met Parijse allure.

Wie een klein beetje heeft opgelet bij een klasje Frans weet dat monastère het Franse woord voor klooster is. Daar is dit hotel dan ook in gevestigd. Arjen van den Hof startte het onder de vlag van Vondel Hostels, een keten van vier boetiekhotels in Amsterdam en Maastricht.

Alle kamers zijn uniek, iets dat de ervaring bij binnenkomst spannend maakt. Een bijzonder ornament op het plafond, grootse schouw of bad op pootjes? Het kan zomaar.

Hotspot: Een stukje Parijs dichtbij huis
Slaapkamer in het voormalige klooster

Oud, maar modern
Extra leuk is dat er nog authentieke onderdelen in originele staat terug te vinden zijn in het vroegere klooster. Zo is de grote poort, tegenwoordig de entree van het gebouw, nog uit die tijd overgebleven. De Franse stijl was er toen nog niet, dat kwam pas toen de Maastrichtse koopmansfamilie Regout het in 1851 kocht. Hij verbouwde het klooster tot een appartementencomplex voor zijn personeel. 

Uiteindelijk werd het later opnieuw een klooster en heeft het Leger des Heils er nog een tijdje huisgehouden. Anno 2021 is het een boetiekhotel waarvan de kamers gelukkig allesbehalve historisch zijn. Die zijn gewoon modern en van alle gemakken voorzien. Het hotel is bij uitstek geschikt om je dus even in Frankrijk te wanen, zonder dat je daarvoor de grens over hoeft.

TIP
Een hapje eten kan in de Franse bistro in het hotel, maar het pittoreske centrum met haar prachtige pleinen en schattige straatjes vraagt natuurlijk om een hapje op het terras. Ga naar Petit Café Moriaan voor een proeverij van lokale broodjes en een goed glas rosé. Gewoon op loopafstand van het hotel.

INSPIRATIE

Back to top