Overslaan en ga direct naar de inhoud

Daan Veerman laat live zijn werk zien tijdens PAN Amsterdam

Daan Veerman tijdens Pan Amsterdam.
In de Residence-stand zal op 16, 17 en 18 november Daan Veerman live aan het werk zijn.

In de Residence-stand op PAN Amsterdam zullen drie makers live tonen hoe ze hun bijzondere objecten creëren. We stellen ze hier vast aan je voor.

In de Residence-stand zal op 16, 17 en 18 november Daan Veerman live aan het werk zijn. Dat belooft spectaculair te worden, want deze ontwerpende onderzoeker bedient ter plekke een 3D-printer. Veerman is geïntrigeerd door nieuwe technologieën en productiemethoden, waarbij hij onderzoekt hoe deze ook anders ingezet of (her)ontwikkeld zouden kunnen worden. Momenteel onderzoekt hij binnen zijn Digital Craft-collectie hoe driedimensionaal printen (her)ontwikkeld kan worden als digitaal ambacht, door de computer als tussenpersoon weg te halen uit het proces.

Hiervoor heeft hij een bestaande 3D-printer aangepast: Veerman neemt de printkop in de hand en schetst en tekent als het ware driedimensionaal, om zo tot sculpturen en objecten te komen die handgemaakte herinterpretaties zijn van bestaande (plastic) objecten. Zo omvat de Digital Craft-collectie onder andere een krat, een plantenspuit en een tandenborstel, die voor Veerman archetypische plastic producten zijn, waarvan we de zeer specifieke esthetiek en vormgeving niet meer opmerken omdat we er gewend aan zijn geraakt. Maar nu er gezocht wordt naar andere materialen om deze objecten uit te vervaardigen, zal ook deze esthetiek en vormgeving verloren gaan. Door dit nog een laatste keer vast te leggen en met de hand te herinterpreteren, brengt Veerman een ode aan deze massa-geproduceerde objecten en de specifieke vormgeving ervan.

Daarnaast zullen er enkele textielen te zien zijn, die Veerman inzet om ook ‘nieuwe’ mogelijkheden te tonen van deze productiemethode qua vorm, structuur en textuur. Veerman zal tijdens PAN Amsterdam op geheel eigen wijze werken aan deze innovatieve objecten, die na afloop ook te zien zullen zijn in de Residence-stand.

Op 16, 17 en 18 november kun je de kunstenaar zelf aan het werk zien bij de Residence-stand tijdens PAN Amsterdam. Hier vind je meer informatie over Daan. 

INSPIRATIE

Back to top