Overslaan en ga direct naar de inhoud

Residence tipt: deze culturele activiteiten wil je niet missen

A Trip Around the World in Sir Art Studio
A Trip Around the World in Sir Art Studio.

Residence tipt de evenementen die je absoluut niet mag missen in heel Nederland.

12-musea-om-nu-te-bezoeken-rijksmuseum

Op Solder 

Vanaf nu t/m 7 november in Amsterdam

De vrouwen die in 1868 naar een verborgen kerk gingen, deden dat in gepaste kleding. Die unieke verzameling kostuums uit de 19e eeuw uit het depot van het Rijksmuseum zijn vanaf 5 juni te zien in Museum Ons' Lieve Heer op Solder. De plek waar de dames zich destijds ook al verzamelden. (foto: Rebekka Mell)

Singer Laren

Singer Laren  

Vanaf nu t/m 28 november in Laren

Deze hele zomer is een collectie vrijwel onbekende particuliere kunstverzameling te zien in de gerenoveerde museumzaal van Singer Laren. In de tentoonstelling De ontdekking van het heden is werk van o.a. Pablo Picasso, Piet Mondriaan en René Daniëls te zien. (foto: Constantin Brancusi, Portrait d'une femme, ca. 1918, collectie JK Art Foundation) 

12-musea-om-nu-te-bezoeken-rijksmuseum

Nxt Museum 

Vanaf nu t/m 31 december in Amsterdam

Big Brother is watching you, daar draait het allemaal om in de nieuwste tentoonstelling van het Amsterdamse Nxt Museum. Zoom Pavilion is een interactieve video-installatie die de allesomvattende rol van toezichtssystemen in onze samenleving zichtbaar maakt. 

12-musea-om-nu-te-bezoeken-rijksmuseum

Stedelijk Museum Kampen

Vanaf nu t/m 9 januari in Kampen

Voor Christie van der Haak is een patroon geen simpele versierende decoratie, maar een tekening die zijn eigen betekenis heeft en de geschiedenis verbeeldt van de plek waar het zich bevindt. Deze zomer transformeert ze het Stedelijk Museum Kampen in een modern stadspaleis met rijk gedecoreerde en kleurrijke zalen, waar je je ogen uitkijkt. Daarvoor nam Christie van der Haak de Art Nouveau kunststroming, die rond 1890 in opkomst kwam, als uitgangspunt voor een compleet nieuwe vormentaal, die verdergaat waar de Art Nouveau gestopt is. (foto: Christie van der Haak) 

Romanovs tentoonstelling in Hermitage

Hermitage Amsterdam

Vanaf nu t/m 9 januari 2022 in Amsterdam 

In de negentiende eeuw beleefden de Middeleeuwen met hun ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien een ware revival in Europa. Ook aan het Russische keizerlijke hof. Dat laat de Hermitage Amsterdam met een oogverblindende tentoonstelling zien.

12-musea-om-nu-te-bezoeken-westfries

Westfries Museum

Vanaf nu t/m 23 januari 2022 in Hoorn

De tentoonstelling ‘Ambacht aan de Wand, de betovering van beschilderd behang’ in het Westfries Museum vertelt niet alleen het verhaal van de mooiste papieren muurdecoraties, het museum heeft er ook een creatieve wedstrijd aan verbonden. Een ontwerpwedstrijd waarmee je een privésessie met Snijder&CO kunt winnen én een tijdelijke plek in het museum. 

Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Vanaf nu t/m 27 februari 2022 in Amsterdam

Niet alleen de Gouden Koets is nieuw in het Amsterdam Museum, ook de tentoonstelling Vrijdenkers: van Spinoza tot nu is vanaf 5 september te bezoeken in het museum. Het legt verbanden tussen hedendaagse gebeurtenissen en historische ontwikkelingen en spoort aan tot reflectie en discussie. (Foto: Portret B. Spinoza, Hollandse School, 1650 - 1700, Collectie Haags Historisch Museum). 

Drents Museum

Drents Museum

Vanaf nu t/m 27 maart 2022

Dit najaar beleeft het Drents Museum de wereldprimeur met een grote tentoonstelling over de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. In Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo zie je een unieke combinatie van Kahlo’s kunst en persoonlijke voorwerpen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden. Enkele topstukken uit het Museo Dolores Olmedo komen naar Assen zoals Henry Ford Hospital (1932) en De gebroken zuil (1944). (Foto: Nickolas Muray (1892-1965), Frida Kahlo in blauwe blouse, 1939, foto, Throckmorton Fine Art, New York / Photo by Nickolas Muray, © Nickolas Muray Photo Archives).

Sir Art Studio

Sir Art Studio

Vanaf nu t/m 19 december 2021 in Amsterdam

Natuur en reizen komen samen in de tentoonstelling A Trip Around the World in Sir Art Studio. De tentoonstelling vind je in de expositieruimte van het Sir Albert Hotel en is gecureerd door Blonda Sno.

Dutch Design Week

Dutch Design Week 

Vanaf nu t/m 24 oktober in Eindhoven

Na een digitale editie in 2020, gaat Dutch Design Week dit jaar gelukkig wel écht door. In Eindhoven komen meer dan 2.600 designers samen om duizenden bezoekers te laten genieten van Dutch Design. (Foto: Max Kneefel)

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Van 31 oktober t/m 3 november in Amsterdam

Eind oktober kun je in het auditorium van het Stedelijk Museum Amsterdam genieten van de installatie We Harvest Wind. Een interactieve installatie gemaakt door Woven Studio – Thijs Biersteker in opdracht van Polestar. De installatie is gemaakt om een gesprek over het belang van hernieuwbare energie te starten en de kracht hiervan in levende lijve te ervaren.

Design District

Design District 

Vanaf 3 t/m 5 november 2021 in Rotterdam

Dit jaar strijkt Design District neer in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het staat bekend als hét interieurdesign evenement in Nederland voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers en andere interieurprofessionals. In drie dagen tijd is er ruimte voor 150 interieurmerken. Het event is op vrijdag 5 november voor particulieren te bezoeken.

 

Pan Amsterdam

Pan Amsterdam

Vanaf 14 t/m 21 november 2021 in Amsterdam

Het is weer tijd voor inspiratie van topniveau. Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 november vindt de 34e editie plaats van PAN Amsterdam, de eclectische kunst-, design- en antiekbeurs in de RAI Amsterdam. Deze nationale kunstbeurs PAN Amsterdam biedt een hoogwaardig en veelzijdig aanbod van meer dan 100 deelnemers die samen de kwalitatieve kunst-, design- en antiekhandelaren in Nederland vertegenwoordigen. Ook is er een aantal buitenlandse tophandelaren aanwezig. Residence zelf zal ook gerepresenteerd worden met een stand waarin creatief vakmanschap centraal staat. 

Meer tips van Residence

Er staat natuurlijk nog veel meer op de agenda. Hier een beknopt overzicht van de events in binnen- en buitenland. 

  • ARTZUID (vanaf nu t/m 17 oktober in Amsterdam)
  • Overzichtstentoonstellingen van de kunstenaars Natasja Kensmil en Sadik Kwaish Alfraji in Kunsthal KAdE (25 september t/m 9 januari 2022 in Amersfoort) 

INSPIRATIE

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top