Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kunstagenda: in Amsterdam opent fototentoonstelling Remnants & Shards

Fruits of labor, print op barietpapier door Isabelle Kettner.
Fruits of labor, print op barietpapier door Isabelle Kettner.

In Amsterdam opent binnenkort de tentoonstelling Remnants & Shards van kunstenaars Isabelle Kettner en Daphne van de Velde. Het draait om fotografie, maar ook sculpturen en videowerken zijn vanaf dan te zien in Circle Gallery in Amsterdam.

 Van 16 t/m 19 september kun je in de Circle Gallery in Amsterdam genieten van Remnants & Shards, een tentoonstelling door kunstenaarsduo Isabelle Kettner en Daphne van de Velde. In de galerie, waar jonge en opkomende kunstenaars een platform krijgen, draait het allemaal om fotografie, sculpturen en videowerken.

Remnants & Shards in Amsterdam

 In het werk dat tentoongesteld wordt door Isabelle Kettner draait het om bezinning en schoonheid. ‘Dankzij de liefelijkheid van haar grootmoeders Oranjerie’, laten de organisatoren weten. ‘Haar nieuwsgierigheid naar vorm, kleur én haar zoektocht naar materialen komt naar voren in haar werk. Van exotische planten tot gekleide en gebakken voorwerpen. Die samenkomst leidt tot persoonlijke en expressieve resultaten.’

Voor Kettner staat de tentoonstelling Remnants & Shards aan herinneringen aan vroeger. Bij Daphne van de Velde refereert de titel naar haar werkwijze waarbij ze nieuwe beelden construeert uit fotografie.

The Seducer door Daphne van de Velde.
The Seducer door Daphne van de Velde.
Capstone door Isabelle Kettner.
Capstone door Isabelle Kettner.

Daphne van de Velde onderzoekt in haar werk de overgangszone tussen binnen en buiten met de huid als metafoor. ‘Ze experimenteert met verschillende media, waarbij ze het platte vlak van de foto vervormt als een papieren huid. Ze grijpt in, totdat er een kwetsbare, ruïne-achtige sculptuur is ontstaan die weerstand biedt tegen het oppervlakkige lichaam: een zelfgemaakte gevangenis van holtes’.

Remnants & Shards is van 16 t/m 19 september te zien in de Circle Gallery in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie.

INSPIRATIE

Back to top