Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot: luxe logeren met Bastiaan Woudt

Vijf sterren en kunst gaan goed samen, dat bewijst de samenwerking tussen het Conservatorium Hotel en fotograaf Bastiaan Woudt.

Het is alweer tien jaar geleden dat het Conservatorium Hotel in hartje Amsterdam de deuren opende. Vanaf dag één is het een aanwinst voor de stad. Het luxe vijfsterrenhotel is gehuisvest in een markant gebouw op een unieke locatie. Om met dat laatste te beginnen: het hotel is gelegen in het culturele hart van de stad, in het Museumkwartier, met als buren het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Op een steenworp afstand ligt de beroemde P.C. Hooftstraat, Amsterdams meest luxueuze winkelstraat waar alle topmerken zijn vertegenwoordigd.

Aan het einde van de negentiende eeuw deed het majestueuze gebouw dienst als hoofdkantoor van de Rijkspostspaarbank, de voorloper van de Postbank. Een eeuw later werd het geluid van de geldtelmachines vervangen door dat van piano’s, violen en tenoren en werden de gangen bevolkt door muziekstudenten: van 1984 tot 2008 vond het Sweelinck Conservatorium onderdak in het pand. Na een ingrijpende verbouwing was het gebouw klaar voor een volgend leven: dat van hotel. Een hotel waar niet alleen toeristen, maar ook buurtbewoners zich welkom voelen. En wereldsterren. Met de komst van het vijfsterrenhotel hebben zij een nieuwe geliefde plek als zij in ons land zijn.

Architect Piero Lissoni wist het monumentale historische pand op ingenieuze wijze te verweven met nieuwe elementen en hedendaags design.
Architect Piero Lissoni wist het monumentale historische pand op ingenieuze wijze te verweven met nieuwe elementen en hedendaags design.

Het Conservatorium hotel is het eerste lid van The Set, een verzameling hotels op de meest bijzondere adressen, in de meest bruisende steden ter wereld. Andere leden zijn Hotel Café Royal in Londen, Hotel Lutetia in Parijs en Hotel Mamilla in Jeruzalem.

Art Nouveau

Met zijn 129 kamers en suites hebben gasten de keuze uit een groot en divers aanbod. Hoe verschillend de kamers en suites ook zijn, elke gast zal zich er thuis voelen. Neem bijvoorbeeld de Penthouse Suite. De opvallend ruime suite en het uitnodigende interieur in warme en naturelle kleuren maken het echt a home away from home. En de gemene deler van al die kamers en suites? Een ongekende luxe in art-nouveaustijl. Met liefde voor het verleden heeft designer Piero Lissoni de karakteristieke elementen een zachte en moderne uitstraling gegeven. Het historisch erfgoed combineert perfect met verfijnde materialen, prachtige kleuren en ingenieuze technieken. Alle kamers hebben een comfortabele werkruimte met gratis internet, een state-of-the-art entertainmentsysteem, luxe designvoorzieningen en een privéminibar. De badkamers zijn uitgerust met een grote regendouche en badlinnen van zacht microkatoen. De meeste badkamers hebben een marmeren bad.

De eerste verdieping van de Bastiaan Woudt Suite.
De eerste verdieping van de Bastiaan Woudt Suite.

Dak van glas

Een van de eye-catchers van het hotel is de sfeervolle glazen binnenplaats, een architectonisch hoogstandje. Hier is de Brasserie & Lounge gehuisvest, een fijne plek met veel natuurlijk daglicht. In het weekend vinden hier – geheel in de geest van de muzikale geschiedenis – live muziekuitvoeringen plaats. In Taiko Cuisine staat topchef Schilo van Coevorden achter de kachel en weet je zeker dat alle Aziatische gerechten die zijn keuken verlaten van hoogstaand niveau zijn. In de naastgelegen Taiko Bar geniet je van de lekkerste bites van Taiko Cuisine en van Aziatisch geïnspireerde cocktails.

Kunst met een K

Het hotel heeft kunst hoog in het vaandel staan en is in het verleden al talrijke originele samenwerkingen met kunstenaars aangegaan. En daar wordt nu een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. De komende tijd zal het Conservatorium hotel het tienjarig bestaan vieren en om dit mooie jubileum luister bij te zetten heeft het fotograaf Bastiaan Woudt uitgenodigd om met zijn elegante werk een suite in te richten. Net als het Conservatorium hotel viert ook Bastiaan Woudt een tienjarige jubileum. Woudt is een selfmade fotograaf die in razend tempo de kunstwereld verovert met zijn stijlvolle en tijdloze zwart-witfotografie. Een van de Royal Duplex Suites is tijdelijk omgetoverd tot exclusieve Bastiaan Woudt Suite. In de suite, die twee verdiepingen telt, spelen de foto’s van Woudt een hoofdrol. Gasten kunnen tot oktober volgend jaar deze exclusieve Bastiaan Woudt Suite boeken. 

Kijk hier voor meer informatie. 

Fotografie: Conservatorium hotel | Tekst: Ellen Leijser

INSPIRATIE

Back to top