Overslaan en ga direct naar de inhoud

Residence neemt je mee naar musea over de hele wereld - Mexico

Casa Luis Barragán, Mexico
Casa Luis Barragán, Mexico

Over de hele wereld vind je de meest uiteenlopende plaatsen waar je kunst kunt zien of kunst gemaakt zien worden. Van ateliers, musea tot zelfs cruiseschepen. Dit keer neemt Residence je mee naar Mexico, Casa Luis Barragán.

Wat een kleurenpracht en wat een vormgeving! Architect Luis Barragán ontwierp zijn woonhuis met atelier in 1948 in een van de voorsteden van Mexico-Stad. Met opzet vestigde hij zich in een van de armere wijken. Het huis is een schitterend voorbeeld van de creativiteit van de architect. Het is nu een museum dat het werk van Barragán tentoonstelt samen met de originele meubels en enkele persoonlijke voorwerpen.

Interieur van Casa Luis Barragán
Interieur van Casa Luis Barragán

Zijn kunstcollectie omvat voornamelijk Mexicaanse kunstwerken van de zestiende tot de twintigste eeuw, alsook schilderijen van bevriende kunstenaars, onder wie Pablo Picasso, Diego Rivera, José Clemente Orozco en Miguel Covarrubias. In het museum is een folder verkrijgbaar met een tocht die je langs verschillende ontwerpen van Barragán in Mexico-Stad leidt. De ontwerpen zijn internationaal van grote invloed op vooral het hedendaagse design van stedenbouw, waarbij in minder dure wijken ook plaats voor kunst dient te zijn. casaluisbarragan.org

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Back to top