Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken bij Residence: kleurenwaaier van art director Willemijn de Leeuw





‘Dit is mijn lievelingshoek’, vertelt Willemijn de Leeuw. De kast ontwierp ze zelf en liet ze, net als enkele andere kasten in het huis, maken door meubelmaker Elmer van Dijk. Hij doet dienst als opbergplek, speelplek voor dochter Maaike en extra zitplek. ‘Het is precies zo geworden als ik hoopte. Hij komt zo mooi uit tegen deze wand met het behang Alexandrie van Pierre Frey. Met het kunstwerk van Bernhard Lang van de zee erboven reflecteert het wie wij zijn.’ Het behang vormde het uitgangspunt van het interieur. ‘Het behang was al zo lang een droom van mij’, vertelt bewoner en Residence-artdirector Willemijn de Leeuw. ‘Toen we tekenden voor dit huis heb ik meteen de muur opgemeten en het besteld. Het was het startpunt van de rest van onze interieurkeuzes. Ook wilde ik heel graag groene muren. Om het een geheel te maken heb ik een kleur groen uit het behang gekozen. Toen we gordijnen nodig hadden, heb ik ook daarvoor een kleur roze uit het behang gepikt.’ De fauteuil rechts is Senior van Arflex, links fauteuil Dario van Linteloo. In de stoelen kussens van Stock Interiors.



Op het vloerkleed Key Shadow van The Rug Company prijkt een salontafel van Flexform. Achter de bank van Friday Next hangt een proefdruk van een campagne van Willemijns vorige baan als art director bij een reclamebureau. De poef en kussentjes zijn van Stock Interiors. Links naast de bank doet een tafeltje van Ikea dienst als plantentafel. De kast rechts werd gemaakt door productontwerper Sven Lamme in een vorige woning. Er bovenop een lamp gekocht bij Menno Kroon.



De keuken van marmer en walnotenhout werd uitgekozen bij Poggenpohl. Het stalen rek, waarin de afzuigkap en verlichting worden weggewerkt, werd bedacht door Willemijn en uitgevoerd door de smid waar Poggenpohl hen mee in contact bracht. Die maakte ook de stalen deur naar de hal.



Boven de eettafel hangen lampen Multi-Lite van Gubi en rond de tafel staan verschillende stoelen. Vooraan het pronkstuk, een roze fluwelen Beetle Chair, ook van Gubi. Tegen de lange muur in de woonkamer staat een kast van String, met daarachter behang Alexandrie van Pierre Frey.



Donkerblauwe muren brengen sfeer in de slaapkamer. De ladenkast is vintage met bovenop een spiegel van Gubi.



Het originele parket werd vervangen voor een donkere vloer van pvc met een realistische houtlook, en in visgraat gelegd over de hele benedenverdieping. In de hal rechts het behang Nuvole van Fornasetti voor Cole & Son als ode aan de storm. De kapstokkast is een eigen ontwerp en werd uitgevoerd door meubelmaker Elmer van Dijk. De kast werd met de muren mee lichtblauw geverfd. De lamp Big Bubble van Alex de Witte benadrukt de hoge hal.



In de kamer van dochter Maaike wordt Ikea-meubilair gecombineerd met behang Flamingo Club van Matthew Williamson voor Osborne & Little. De roze lamp/kapstok is van Swedish Ninja. Het vloerkleed van Anthropologie.



In plaats van standaard plafonnières koos Willemijn in de gang voor wandlampen Cell van Tom Dixon, die een palmachtig schijnsel op de muur tekenen wanneer ze branden. De trapleuning en het raam werden door een smid gemaakt naar een ontwerp van Willemijn. Voor meer licht werd een dakraam gecreëerd in de hal en door een grafisch stalen raam komt het daglicht ook de gang boven binnen.

Fotografie José Manuel Alorda Tekst Roos Schoemaker

Binnenkijken bij hoofdredacteur Miluska van 't Lam >
Fris en licht interieur in Warschau >
Video: het interieur van interior designer Erik Gutter >


Back to top