21 mei 2020

Het slow down interieur

‘Ik wil meubels maken die mensen aanmoedigen om te onthaasten’, zegt designer Mario Milana. Dat geldt ook voor het interieur van het huis in Brookly waar hij samen met zijn vrouw – actrice, producer en schrijver Gabriella Campagna – woont en werkt.

Gasten die komen eten bij Mario Milana en Gabriella Campagna eindigen vaak op de vloer. ‘Niet omdat de meubels oncomfortabel zijn’, aldus Milana, ‘maar omdat samen in een kring op de grond zitten zorgt voor gevoel van saamhorigheid. Door de evolutie zijn we te veel de hoogte in gegaan.’
Twee jaar geleden verhuisde het stel vanuit een appartement met één slaapkamer midden in Manhattan naar een ruim vierkamerappartement in Clinton Hill in Brooklyn. Niet alleen omdat ze de drukte, het lawaai en de agressie van Manhattan beu waren, maar ook omdat ze wonen en werken wilden combineren. Het twee verdiepingen tellende appartement dient tegelijkertijd als ‘a cocoon kind of house’, werkplek, atelier en showroom. Gasten die op bezoek komen, kunnen hier zelf de interactie met de ontwerpen van Milana ondergaan. Om dan uiteindelijk op de grond te eindigen…Dynamisch design
Mario Milana is geboren in Milaan waar hij studeerde aan de Instituo Europeo del Design en werkte in de studio van Denis Santachiara. In 2005 verhuisde hij naar New York waar hij acht jaar werkte voor Karim Rashid. Hier kreeg hij niet alleen de kans om met bijzonder materialen te werken, maar ook met beroemde klanten zoals Alessi, Artemide, Corian, Riva 1920, Samsung en anderen. In 2015 opende hij zijn eigen studio met kantoren in New York en Milaan. Hij werkt graag samen met ambachtmannen omdat hij, zoals hij zegt, ‘in zijn ontwerpen de hand van de maker wil laten zien.’ Veel van zijn ontwerpen zijn dynamisch met stoelen en tafels die kunnen draaien en rollen zodat ze zich aanpassen aan de wensen van de gebruiker.

Flexibel
‘Het idee was om een omgeving te creëren waarin mijn ontwerpen organisch kunnen samenleven met de rest van de stukken die we in de loop der tijd en tijdens onze reizen hebben verzameld. We wilden een intiem huis waar we onze batterijen kunnen opladen en tot rust kunnen komen. Daarom hebben we gekozen voor zachte, aardse tinten en natuurlijke materialen.’ Een achtergrond waartegen de ontwerpen van Milana het beste uitkomen. Volgens Milana komt dat het best tot uitdrukking in de woonkamer die tegelijkertijd dient als showroom. ‘In een witte box zouden ze te hedendaags zijn. Bovendien, het belangrijkste uitgangspunt van mijn ontwerpen is dat ze gemaakt zijn om te gebruiken, te voelen en je erin te bewegen. Dat is iets wat je in een gewone showroom niet kunt ervaren. We vinden ook dat het hele interieur dynamisch moet zijn. Daarom verplaatsen we meubels regelmatig en veel stukken zijn ook zo ontworpen dat je ze op verschillende manieren kunt gebruiken. De Masand chaise bijvoorbeeld, is gemaakt om lui op te liggen na een meditatie, maar je kunt er ook een platte bank van maken waar je rechtop op kunt zitten. Zodat je niet die rare gast bent die languit ligt tijdens een feestje.’ - Mario MilanaDit artikel is gepubliceerd in Residence No. 4, verkrijgbaar online.

Credits
/ Fotografie: Marco Bertolini/Living Inside
/ Tekst: Marzia Nicoli
/ Tekstbewerking: Sylvia Emonts

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
1/6
WASSENAAR
€ 2.750.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
3/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
4/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
BEEKBERGEN
€ 2.995.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.