05 juni 2018

Bloemenpracht

6 bijzondere bloemkunstenaars

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Op de redactie zijn we het er wel over eens dat bloemen toch echt je interieur net die extra touch geven. Het is een instant sfeermaker en daarbij heb je natuurlijk ook nog eens een heerlijke geur in huis. Wij zetten zes bijzondere bloemkunstenaars in binnen- en buitenland voor je op een rij.

Castor Fleuriste

Louis-Géraud Castor was vijftien jaar lang kunsthandelaar voordat hij de overstap maakte naar de bloemen. Om de natuur terug te brengen in ieders huis besloot hij een eigen bloemenstudio te beginnen. Zijn peettante gaf hem een advies mee, 'ik geef nooit een boeket zonder een bijpassende vaas.' Daarop besloot Castor om te gaan samenwerken met atelier Jean Roger om bijpassende vazen te creëren voor zijn arrangementen. Een bijzonder adres en mocht je binnenkort in Parijs zijn, dan is een bezoekje aan deze florist zeker de moeite waard.


Mary Lennox

Ruby Barber is de vrouw achter Mary Lennox. Haar bloemenstudio is gevestigd in Berlijn, maar daar is ze niet oorspronkelijk begonnen. Haar eerste studio bevond zich op de hoek van Mary & Lennox Street in Sydney, Australië. In hetzelfde gebouw zat de fotografie studio van haar vader en de kunstgalerij van haar moeder. Dus ze heeft haar kunstzinnigheid niet van vreemden.

Links: Copyright Ruby Barber, rechts: Rimowa by Alex Kilian


Our food stories III Photos and Styling by Laura Muthesius & Nora Eisermann


The garden edit by Tabea Mathern

Christoffers Blommor

Hij hield als kind stiekem meer van bloemen dan van karate. Als bijbaantje kwam Blommor bij een bloemenkraam terecht op de markt in Stockholm. Daar groeide zijn liefde en passie voor bloemen. Inmiddels heeft Blommor drie eigen winkels in de Zweedse hoofdstad. Allemaal met een eigen stijl en karakter passen bij het stadsdeel waar ze zich bevinden. Zijn stijl is te herkennen aan de luchtigheid in de boeketten en daarnaast vragen ze altijd naar meer achtergrond zoals welke soort vaas de bloemen komen te staan en hoe groot de ruimte is waar het boekt wordt geplaatst. Bij de vraag aan Blommor wat het mooiste aan zijn vak is antwoord hij; 'Ik geloof dat dat de seizoenen zijn, naar de markten gaan, vroeg opstaan, moe zijn maar energie krijgen als je de bloementrays staat in te laden en zwoegen om de mooiste spullen bij elkaar te vinden. Het is de hele tijd een streven om steeds een beetje beter te worden, de klanten blij te maken met het moois wat je hebt gevonden op de markt... ja dat is het, daar hou ik van!’* *bron:mooiwatbloemendoen.nl


Menno Kroon

In Amsterdam is Menno Kroon een begrip. Wie met een mooi boeket iets heeft goed te maken of indruk wil maken weet de weg naar Kroon te vinden. Maar niet alleen in Amsterdam is deze florist bekend inmiddels heeft Kroon wereldwijd status. Zijn kompas is zijn intuitie en dat maakt dat hij al zeventien jaar aan de top van de industrie staat. Kroon heeft één levensmotto; 'constant je gevoel volgen'.
'S Zomers Bloemen

Waar Menno Kroon een begrip in Amsterdam is, is 's Zomers dat in Rotterdam. Het duo René en Michael runnen hun winkel aan de Van Oldebarneveltstraat met succes. Met inspirerende etalages en producten en objecten zoals vazen, serviezen, interieurparfums en opgezette dieren heeft ’s Zomers een divers aanbod en draaien de zintuigen overuren.
The Wunderkammer

Bloemkunstenaars en decorateurs Florian Seyd en Ueli Signer vormen samen stylingcollectief The Wunderkammer. Vol verwondering over de pracht en veelzijdigheid van de natuur omringt het duo zich met botanica, kunst en curiosa. Vergeet hun shop for a week niet, een verleiding voor het oog.
Bistroflair in Athene >
Deze bijzondere werkplek mag je niet missen >
Nummer 6 ligt nu in de winkel, hier alvast een voorproefje >
Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
3/6
ROTTERDAM
€ 2.950.000 k.k.
4/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
5/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
4/5
HUIJBERGEN
€ 865.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag