Overslaan en ga direct naar de inhoud

Onze interieurversie van wat we bij Kopenhagen Fashion Week zagen

Gubi Private Dining Table, ontworpen door Space Copenhagen. Fotografie: Gubi
Gubi Private Dining Table, ontworpen door Space Copenhagen. Fotografie: Gubi

De afgelopen week was het feest in Kopenhagen. De straten stroomden vol met de meest inspirerende en creatieve outfits en dat kan maar één ding betekenen: het was weer tijd voor Kopenhagen Fashion Week. Gevestigde en aanstormende modehuizen showden hun autumn/winter-collectie voor 2024. Nu wereldwijd steeds meer modehuizen ook een home-collectie hebben, nemen we de looks op de runway onder de loep en brengen we met Residence onze interieurversie van alles wat we zagen bij Kopenhagen Fashion Week. 

Duurzaamheid
De Scandinavische fashion week wordt almaar populairder, met dit jaar maar liefst 29 runwayshows te bewonderen. Kenmerkend voor Kopenhagen Fashion Week, beter bekend als CPHFW, is het duurzaamheidsaspect. Om mee te mogen doen, moeten merken aan de 18 duurzaamheidsstandaarden voldoen. Een voorbeeld van zo'n eis is dat zowel de showproductie als set design zero-waste moet zijn. Duurzaamheid is dus een belangrijk onderdeel, net als bij de laatste editie van 3daysofdesign, waarbij het thema "Design for a Sustainable Future" was.

Opvallend
Na het bekijken van alle collecties voor het najaar, kunnen we stellen dat de runways werden gedomineerd door ingetogen kleurenschema's, denk aan: veel grijs, bruin en zwart. Met name bruin lijkt een echte trendkleur te zijn, zowel op mode- als interieurgebied. De muted kleuren die we veel zagen, werden afgewisseld met pops of colour, vooral rood. Modehuizen als Rotate, Gestuz en The Garment laten hiermee blijken dat de huidige populariteit van rood als accentkleur volgens hen nog zeker aanhoudt.

Ook opvallend was de hoeveelheid denim op de catwalk. Bij Skall Studio en Stine Goya was denim on denim te zien en ook Munthe integreerde spijkerstof in de AW 2024 collectie. 

Aangezien de collecties voor het najaar werden geshowd, is het niet heel verrassend dat er veel laagjes en ook jassen te zien waren. Veel looks met tijdloze jassen, echte staple pieces, werden afgewisseld met speelse accenten. Zo stal Munthe de show met stras en kon je bij Rotate niet om de grote 3D bloemen heen. 

Resumé
Dus in het kort: wat we meenemen van deze runways zijn ingetogen kleurenschema's met pops of colour, tijdloze (en duurzame!) outfits, denim is always a good idea en wissel de klassieke items vooral af met speelse elementen. En waar CPHFW altijd voor staat: have fun with it

Hier shop je de producten:

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lisa van der Klink

Back to top