Overslaan en ga direct naar de inhoud

Vrouwelijke designers in de spotlight tijdens Internationale Vrouwendag

Het is Internationale Vrouwendag. Ter ere daarvan zetten wij vijf vrouwelijke designers in de spotlights. Van keramist Isabelle Maroon tot Schilderkunst van Young Kipp.

Anubha Sood

Carpenters Workshop Gallery in New York toont het werk van zeven opkomende ontwerpers in één tentoonstelling: New Guard. Experimenteel textielkunstenaar Anubha Sood maakt bijvoorbeeld sculpturale weefsels van biomaterialen voor haar project Between Salt & Water

Anubha Sood.
Anubha Sood.

Isabelle Maroon

Keramist Isabelle Maroon creëert abstract werk, waarbij ze verschillende glazuren over elkaar heen laat smelten om te komen tot een verticale structuur.

Isabelle Maroon.
Isabelle Maroon.

Alexandra van Nispen

Alexandra van Nispen gebruikt op glazen objecten de bekende decoupage-techniek om kleurrijke patronen te creëren. Tekeningen en dessins uit oude boeken krijgen zo, mede dankzij tientallen lagen vernis, een nieuw leven, bijvoorbeeld op deze dienbladen. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Alexandra van Nispen.
Alexandra van Nispen.

Emma Kohlmann

Simone Bodmer-Turner en Emma Kohlmann slaan de handen ineen voor een kleurrijke keramiekcollectie.Kohlmann werkt hiervoor met aquareltechnieken, maar gebruikt sinds kort ook acryl voor werken op glas en nu dus keramiek. Kohlmann beschildert de keramiekwerken van Bodmer-Turner met opvallende figuren, mythische objecten en botanische motieven. Hierdoor krijgen de normaliter behoorlijk serene en abstracte creaties van de keramiste een vrolijke, figuratieve lading. Hier lees je er alles over. 

Emma Kohlmann en Simone Bodmer-Turner.
Emma Kohlmann en Simone Bodmer-Turner.
De figuratieve mensbeelden van Kohlmann versterken de vloeiende vormsels.
De figuratieve mensbeelden van Kohlmann versterken de vloeiende vormsels.

Sé Youn Kipp

De Koreaans-Amerikaanse Sé Young Kipp woont sinds een paar jaar in Den Haag, waar ze schilderijen maakt die vergankelijkheid en beweging belichamen. De in Seoul geboren en in Amerika opgegroeide kunstenaar verbeeldt in rustgevende doeken het idee van ontworteling, aangezien het spanningsveld tussen identiteit en dagelijkse omgeving haar niet vreemd is.

Werk van Sé Young Kipp.
Werk van Sé Young Kipp.
Sé Young Kipp.
Sé Young Kipp.

Tekst: Lisa Goudsmit / samenstelling: Maartje Leek

INSPIRATIE

Back to top