Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wauw! Deze wereldberoemde lamp van Louis Poulsen is er nu ook in het lichtroze

De lampen in een keuken.
De lampen in een keuken.

Louis Poulsen presenteert tijdens de Salone del Mobile twee splinternieuwe kleuren van iconische lampen. Het is een ontwerp van de Deense ontwerper Poul Henningsen en hier lees je er alles over.

Gekleurd glas maakt al een tijdje zijn comeback, ook bij Louis Poulsen. Niet zo gek, in 1930 werd het voor het eerst gelanceerd door Poul Henningsen, ontwerper bij het Deense bedrijf. Destijds al een enorm succes en dat zal nu niet anders zijn.

Nieuwe kleuren
In de jaren dertig kwam Louis Poulsen met amberkleurige, rode en gele glazen schermen. Dit keer kiezen ze voor pastel. De PH 3 1/2 -3 Hanglamp en de PH 2/1 Tafellamp. Dat zijn de twee nieuwste aanwinsten in de rijke catalogus van het Deense Louis Poulsen. Het zijn twee messing lampen met mondgeblazen gekleurd glas.

De twee lampen zijn gebaseerd op Poul Henningsens wereldberoemde System PH, dat zorgt ervoor dat licht naar beneden gereflecteerd wordt, maar tegelijkertijd een zachte gloed verspreidt. Doordat het glas op deze lampen lichtroze van boven en gezandstraald wit van de onderkant is, zorgt het ervoor dat je een zacht licht krijgt in je interieur.

Roze kleur
Lichtroze is één van de kleuren waar Poul Henningsens een zwak voor heeft, laat Louis Poulsen ons weten. Dat komt volgens hem door de wijze waarop deze het uiterlijk van een lamp en zijn licht kan diversifiëren.

‘Het was altijd het doel van Henningsen om mensen in staat te stellen hun huizen zo optimaal mogelijk te verlichten. Dat was ook de reden dat hij het System PH creëerde op het moment dat elektrisch licht kandelaars en petroleumlampen begon te vervangen. Vóór de introductie van de uitgebreide nieuwe serie PH-lampen waren vooral de zakenwereld en de wereld van openbaar bestuur gecharmeerd van de uiterst functionele en ultramodern ogende PH-lamp.’

Hier vind je meer informatie over de nieuwe lamp van Louis Poulsen

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top