Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit restaurant in Saint-Tropez is ingericht door Louis Vuitton

Mory Sacko at Louis Vuitton.
Mory Sacko at Louis Vuitton.

In het oude centrum van St.-Tropez vind je Mory Sacko, een restaurant van Louis Vuitton. We kijken binnen in deze bijzondere plek.

Steeds vaker zie je dat een modehuis op een of andere manier aan een restaurant is gelieerd. En ze zijn het natuurlijk aan zichzelf verplicht om de beste architecten, designers en chefs in te schakelen.

Voor de opening van hun eerste restaurant in Europa moest Louis Vuitton, geheel in hun stijl, op zoek naar een hippe chef. En die vonden ze snel in Mory Sacko, die met zijn Michelinsterrestaurant in Parijs en regelmatige kookprogramma’s op televisie een van Frankrijks publiekslievelingen is. De plek waar het restaurant is gevestigd is redelijk onverwachts.

De ingang van het restaurant.
De ingang van het restaurant.

Het ligt midden in het oude St.-Tropez aan de Place des Lices, in de voortuin van het fameuze Hotel White 1921, in de volksmond beter bekend als La Maison Blanche. Met de opening van het restaurant afgelopen juni keren de gloriedagen van het hotel weer terug. Geheel in zijn stijl serveert Sacko gerechten die internationaal zijn georiënteerd à la Louis Vuitton zelf, met Afrikaanse, Japanse en Franse invloeden. En dat op een plek verstopt van de drukte van de beroemde haven en stranden van St.-Tropez.

Bekijk het restaurant hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top