Overslaan en ga direct naar de inhoud

Piet Jonker selecteert een selectie van de mooiste vintage design-dressoirs

De showroom van Piet Jonker door RmariusB.
De showroom van Piet Jonker door RmariusB.

Liefhebbers van Italiaans en Frans vintage design opgelet. Bij Piet Jonker, dé winkel voor exclusieve historische bouwmaterialen en objecten, staat een grote collectie dressoirs uit de jaren ’30 tot ’70 te koop. We krijgen een kijkje in de rijke collectie.

Bij Piet Jonker sporen ze de meest exclusieve historische bouwmaterialen en objecten op en geven deze een tweede leven. Het aanbod bestaat uit antieke bouwelementen zoals schouwen en vloeren, maar ook antieke en vintage interieurobjecten en exclusieve tuinobjecten.

Iedereen met een oog voor kwaliteit, die op zoek is naar bijzondere materialen voor het interieur of exterieur kan bij Piet Jonker terecht. Het is gevestigd op de 18e-eeuwse buitenplaats De Lindenhoff, vlakbij Abcoude.

Vintage design-dressoirs van Charles Dudouyt

In de collectie staat ook een grote collectie dressoirs uit de jaren ’30 tot ’70 van Franse en Italiaanse ontwerpers te koop. Waaronder ontwerpen van de Franse designer Charles Dudouyt. ‘Hij had een moderne stijl waarin hij het materiaal als uitgangspunt nam. Zijn dressoirs inspireerde hij op art deco, brutalisme en arts & crafts. De kasten zijn heel decoratief met aandacht voor details, zoals de prachtige geribbelde cirkels met grafische en geometrische vormen.’

Vintage design-dressoir van Vittorio Dassi

Ook vind je meubels van de Italiaanse ontwerper Vittorio Dassi in de collectie van Piet Jonker. ‘Deze dressoirs vallen op door de keuze uit fijne houtsoorten, vaak versierd met ingelegde panelen en glas. De kasten zijn elegant van ontwerp zonder de functionele kwaliteit te verliezen.’

Vintage design-dressoir van Jean Royère

De Franse ontwerper Jean Royère was gefascineerd door verschillende materialen en esthetiek uit de wereld. Van moderne Scandinavische items tot tradities uit het Midden-Oosten. Dat is terug te zien in zijn dressoirs.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Piet Jonker

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top