Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kijk binnen in dit restaurant van Prada door Rem Koolhaas

Restaurant Torre.
Restaurant Torre.

Prada’s huisarchitect Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant Torre op de zesde verdieping van Fondazione Prada.

Steeds vaker zie je dat een modehuis op een of andere manier aan een restaurant is gelieerd. En ze zijn het natuurlijk aan zichzelf verplicht om de beste architecten, designers en chefs in te schakelen.

Wanneer je de Fondazione Prada betreedt zie je Bar Luce. Deze werd in 2015 geopend en compleet in retro-stijl met verschillende tinten groen ingericht door filmregisseur Wes Anderson. Zijn voorliefde voor retro is goed te zien in zijn laatste film The French Dispatch. In hetzelfde gebouw bevindt zich op de zesde verdieping restaurant Torre.

Het gebouw waar het restaurant op de zesde verdieping gevestigd is.
Het gebouw waar het restaurant op de zesde verdieping gevestigd is.
Het interieur van het restaurant.
Het interieur van het restaurant.

Prada’s huisarchitect Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het ontwerp. Er is veel gebruikgemaakt van hout en opvallende kleuren blauw en rood. Ook de in het centrum van Milaan gelegen Pasticceria Marchesi behoort tot de Prada-groep. Het is sinds 1824 een van de meest gerenommeerde bakkerijen van de stad en heeft er twee dependances, alsook eentje in Londen.

Bekijk het restaurant hier.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top