Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 x de beste restaurants en cocktailbars in New York

Elke ruimte in Soho Grand is een high end ontmoetingsplaats.
Elke ruimte in Soho Grand is een high end ontmoetingsplaats.

New York is de stad der steden, waar het leven 24 uur per dag door raast. Wij geven vijf tips voor restaurants en cocktailbars in de Big Apple.

Met wijken die een eigen karakter en eigen bewoners hebben. Met zoveel adresjes, dat we ons beperken tot waar we het zelf altijd zo goed hebben. De gemiddelde New Yorker heeft de keuken nog nooit gebruikt, dus alle maaltijden worden buitenshuis genuttigd. Hier alvast een inspirerend voorproefje.

BG Restaurant
BG Restaurant ligt op de zevende verdieping met een prachtig uitzicht op Central Park en is geopend voor lunch, thee, cocktails en diner. Bezoek deze pittoreske omgeving, ontworpen door Kelly Wearstler, en geniet van heerlijke gerechten, waaronder de beroemde Gotham Salad. 

Bekijk het restaurant hier

BG Restaurant
BG Restaurant.

SOHO Grand Hotel
Van heerlijk ontspannen in de Grand Bar & Lounge tot een avondje dansen in de Club Room, elke ruimte in Soho Grand is een high end ontmoetingsplaats. Ook een aanrader: geniet van heerlijke cocktails en gezond comfort food in de typisch Amerikaanse diner.

Bekijk het restaurant hier

SOHO Grand Hotel.
SOHO Grand Hotel.

Apotheke Mixology
Apotheke Mixology in China Town is een high-end cocktailbar. De 'mixologen' in witte apothekersjassen maken met botanische producten en kruiden van de Farmer’s Market de beste mixdrankjes klaar. In het interieur is het concept mooi verwerkt, er zijn oude apothekersflesjes die in combinatie met de comfortabele en stijlvolle zithoeken zorgen voor een intieme beleving. 

Bekijk het restaurant hier

Apotheke Mixology.
Apotheke Mixology.

Nello
Een Italiaanse keuken met kenmerkende gerechten, zoals handgemaakte pasta’s, en de beste ingrediënten afkomstig uit Noord-Italië, waaronder de beroemde wintertruffel. Al dit heerlijks wordt bovendien ondersteund door een vakkundig samengestelde wijnkaart.

Bekijk het restaurant hier

Nello.
Nello.

Estela
Estela, bekroond met een Michelin ster, is één van de meest gevierde restaurants in de Verenigde Staten. De intieme bistro van chef-kok Ignacio Mattos kan op vele manieren ervaren worden, of het nu gaat om een diner, weekendbrunch met vrienden of een drankje ‘s avonds laat. Sinds de opening in 2013 heeft het restaurant verschillende kenmerkende gerechten geserveerd, die nu worden beschouwd als klassiekers van New York City.

Bekijk het restaurant hier

Estela
Estela.

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over. 

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top