Overslaan en ga direct naar de inhoud

A passage to avontuurlijk Cambodja: selfdrive vintage jeep

Fotografie: Renaissance Reizen
Fotografie: Renaissance Reizen

Welkom bij een van de meest unieke en onvergetelijke Cambodja-avonturen die u kunt beleven. Weinig toeristen kunnen beweren door Cambodja te hebben gereden in een ‘vintage’ jeep.

Op deze onwaarschijnlijk avontuurlijke reis bezoekt u drijvende dorpen, spot u de met uitsterven bedreigde Irrawaddy-dolfijnen, bezoekt u het meesterwerk van de Khmer-architectuur van de Preah Vihear-tempel, verblijft u in o.a. een koloniaal douanekantoor uit 1916 en meer avontuurlijke 3 a 4* hotels maar de best beschikbare hotels onderweg. Deze reis maakt u in groepsverband met maximaal 10 jeeps of geheel individueel maar toch onder begeleiding.

De groepsreis vertrekt op 06 januari 2024 voor 17 dagen. Indien u individueel deze reis wilt maken kunt u iedere dag vertrekken en is de prijs op aanvraag. Er zijn eventueel andere routes beschikbaar met verblijf in zoveel mogelijk 4 en 5* hotels. (Uitgebreid programma op aanvraag)

Fotografie: Renaissance Reizen
Fotografie: Renaissance Reizen

Dag 01: (05 januari) vlucht met KLM
Vandaag vliegt u naar Bangkok.

Dag 02: Aankomst in Siem Reap
Welkom in het magische land Cambodja! U wordt verwelkomd in Siem Reap door het team en naar uw hotel gebracht. In de namiddag is er een briefing. Overnachting in uw hotel.

Dag 03: Angkor verkennen met de jeep
Vertrek vanmorgen naar de oude tempels van Angkor. Een Engelssprekende gids leidt u door het historische park van majestueuze bouwwerken. U gaat verder naar Angkor Thom. ’s Middags naar Ta Phrom. Bezoek ’s avonds het Cambodjaanse circus. Overnachting in uw hotel.

Dag 04: Siem Reap – Kampong Thom: The Floating Village Kampong Kleang
Vandaag verlaat u Siem Reap en rijdt naar de stad Kampong Thom. De eerste stop is bij Kampong Kleang, het grootste drijvende dorp in Cambodja. Korte stop in Kampong Kdei. In de late namiddag bereikt u het hotel. Onvergetelijke zonsondergang op de Santuk-berg.

Dag 05: Kampong Thom – Chloung: The Mighty Mekong River
Met uw jeep door het prachtige Cambodjaanse platteland. Uit enorme blokken steen, soms wel 8 meter hoog, beitelt en kerft de steenhouwer een aantal uiterst indrukwekkende sculpturen. De tweede stop een lokale rubberplantage. Hierna de veerboot naar de stad Chloung. In deze vredige en traditionele stad brengt u de nacht door in het voormalige gouverneurshuis uit 1916.

Fotografie: Lotos-Rallye
Fotografie: Lotos-Rallye

Dag 06: Chloung – Kratie – Chloung: Spot the dolphins
U rijdt met de jeep langs de oevers van de Mekong rivier en passeert enkele islamitische Cham-dorpen. Bij Kampi stapt u aan boord van de boot om te proberen de Irrawaddy- dolfijnen te spotten. Na Kampi gaat u terug naar Kratie om vervolgens uw weg, per veerboot, te vervolgen naar het eiland Koh Trong. Per fiets verkent u dit paradijselijke eiland. Later terug met uw jeep naar Chloung voor de overnachting.

Dag 07: Chloung – Sen Monorom: On the way to Highlands
Na Chloung gaat u op weg naar de adembenemende provincie Mondulkiri. Sen Monorom, de provinciehoofdstad van Mondulkiri, is eigenlijk een overwoekerd dorp. Het gebied rond Sen Monorom is bezaaid met minderheidsdorpen en pittoreske watervallen. Sen Monorom ligt op een hoogte van 800 meter.

Dag 08: Sen Monorom: Off road experience
U rijdt door kleine dorpjes en over een bergpas voordat u de kans krijgt om te zien hoe de prachtige Aziatische olifant in zijn natuurlijke omgeving leeft. Later rijdt u terug naar Sen Monorom voor de overnachting.

Dag 09: Sen Monorom – Banlung: Largest waterfall in Cambodia
In de ochtend rijdt u naar het noorden en stopt bij de grootste waterval van Cambodja, de Bou Sra-waterval. Ongeveer 20 km na Lumphat verlaat u de verharde weg en rijdt u naar Banlung, de hoofdstad van Ratanakiri. Deze stad heeft een bruisende markt vol met producten uit lokale etnische dorpen.

Fotografie: Renaissance Reizen
Fotografie: Renaissance Reizen

Dag 10: Banlung (provincie Ratanakiri) Edelstenen en bergen
Het woord ‘Ratanakiri’ zelf is een afleiding van twee Cambodjaanse woorden die samen de plaats van edelstenen en bergen betekenen. Dit zijn de twee kenmerken waar deze Cambodjaanse provincie Ratanakiri het meest bekend om staat. Per boot naar Koah Peak. Later neemt u de boot terug naar Koah Peak en vervolgens naar Ratanakiri.

Dag 11: Banlung – Stung Treng
Na het ontbijt rijdt u westwaarts langs een nieuwe weg die direct door de heuvels van Ratanakiri loopt. U stopt in een landelijk dorp aan een rivier. De accommodatie voor vanavond ligt op een hoge oever van de Mekong rivier. Alle bungalows hebben een balkon met uitzicht op de rivier.

Dag 12: Stung Treng – Preah Vihear
Word wakker met de geluiden van vogels en geniet van het uitzicht op de Mekong-rivier. Na het ontbijt rijdt u langs de grens met Laos. Vele delen zijn nog onverharde wegen. Lunch aan de oevers van de Mekong rivier en later bezoekt u de Sopheakmit-watervallen. Vervolgens naar Sra Em. Dit kleine dorp ligt op 25 km van de Preah Vihear-tempel.

Dag 13: Preah Vihear – Koh Ker
Een lokale pick-up brengt u de steile berg op. Bij zonsopgang bereikt u de Preah Vihear- tempel, waar u een mooi plekje kunt zoeken voor een adembenemend schouwspel. Daarna terug naar uw hotel. In de middag naar Koh Ker.

Dag 14: Koh Ker – Siem Reap
Na het ontbijt gaat u naar de unieke piramidevormige tempel.
U rijdt het Cambodjaanse achterland in naar de mysterieuze 12e-eeuwse tempel van Beng Melea. In de late namiddag bent u terug in Siem Reap.

Dag 15: Siem Reap
Een dag ter vrije besteding. Rond 16.00 uur rijdt u met de jeep naar het platteland van Siem Reap voor een adembenemende zonsondergang. U rijdt door uitgestrekte rijstvelden. Hier gaat een fles champagne open en proost u op een prachtige zonsondergang.

Dag 16: (20 januari) Siem Reap
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Cambodja. Als u na dit spannende jeepavontuur een paar dagen wilt ontspannen op een prachtig wit zandstrand met turquoise zee, kunnen wij u een arrangement aanbieden. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Bangkok naar Amsterdam.

Fotografie: Renaissance Reizen
Fotografie: Renaissance Reizen

De prijs voor dit arrangement met vertrek op 05 januari 2024 uit Amsterdam bedraagt vanaf:
Euro 7550,00 p.p. (reissom afhankelijk van de beschikbare vluchtprijs). Toeslag eenpersoonskamer op aanvraag.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht met de KLM naar Bangkok in de Economy class
 • Vlucht Bangkok-Siem Reap v.v. in de Economy class
 • 14 Nachten hotelverblijf in avontuurlijke 3 a 4* hotels op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf in 2 persoonskamers
 • Maaltijden: 13 x lunch, 14 x diner, drankjes gedurende de lunch en in de jeep
 • Tijdens de jeeptour is er een Nederlands/Duits/Engelssprekende gids aanwezig
 • Compleet set met documenten en informatie
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • 14 dagen ‘vintage’ jeep, benzine, service, reparatie en verzekering
 • Een gespecialiseerd technisch team dat met u meerijdt
 • Bezichtigingen en entree gelden
 • Farewell dinner incl. drankjes

Niet inbegrepen:

 • Bagage en stoelreservering tijdens de vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Cambodja visum
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Renaissance Reizen verzorgt sinds 1987 luxe prive rondreizen door India (met een eigen kantoor in Delhi), Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Cambodja, Laos, Taiwan en Latijns Amerika en Antarctica. De specialist voor het verzorgen van uw luxe prive rondreis! renaissancereizen.nl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top