Overslaan en ga direct naar de inhoud

Sonos komt met de Sub Mini, Residence sprak met de ontwerpers van deze curvy subwoofer

De Sub Mini van Sonos heeft een opmerkelijk design voor een subwoofer
De Sub Mini van Sonos heeft een opmerkelijk design voor een subwoofer.

Sonos breidt de home cinema collectie uit met een nieuw product, de Sub Mini. Door deze subwoofer toe te voegen aan je bestaande Sonos producten, zoals de Sonos Beam, Ray of One, krijgt het geluid van je favoriete film of lievelingsmuziek een rijkere en vollere sound. Je hoort als het ware voor het eerst nieuwe elementen doordat elk detail aandacht krijgt. 

Bij een subwoofer zijn we geneigd te denken aan een hoekig en grof design, maar dit draadloze exemplaar bestaat uit ronde vormen en vloeiende lijnen. Residence sprak met de twee ontwerpers, Aki Laine en Dae-Hoo Kim die verantwoordelijk zijn voor het design van de Sub Mini.

Aki Laine, directeur industrieel design bij Sonos, leidt het team dat de behuizingen ontwerpt. Zijn ontwerpen zijn opgenomen in verschillende publicaties en hebben talloze onderscheidingen gewonnen. Dae-hoo Kim werkt vanaf 2019 als senior industrieel designer bij Sonos. Hij is verantwoordelijk voor de definitie en uitvoering van het ontwerp van een product vanaf het vroege concept tot aan de productie. Het is meteen al duidelijk dat de ontwerpers met veel passie aan de Sub Mini hebben gewerkt. Het design heeft veel stappen gekend voordat het deze iconische vorm kreeg.

De Sub Mini heeft een gat in het midden om de vibratie te optimaliseren.
De Sub Mini heeft een gat in het midden om de vibratie te optimaliseren.

Thuisbioscoop
We kunnen constateren dat steeds meer makers in de wereld investeren op het gebied van immersive content. Er ontstaat een grote behoefte aan het creëren van de full experience thuisbioscoop. Waar ook het geluid niet meer achter kan blijven bij de gigantische led schermen die in de meeste huishoudens bijna niet meer weg te denken zijn. De Sub Mini is een fantastische toevoeging aan je Sonos Beam, Ray of One, om je thuisbiosscoop compleet te maken. Geen zorgen als de ruimte niet de grote heeft van een bioscoop want het is speciaal ontwikkeld voor kleinere ruimtes en appartementen. 

Het design
Aki en Dae Hoo vertellen dat er 3 design factoren zijn die worden toegepast tijdens het ontwerpproces van een nieuw product. Calm, Sonos probeert ten alle tijden short lift trends te mijden zodat het product moeiteloos in elke woning past. Ze proberen de typische elektronische vormgeving los te laten en meer uit te gaan van uiterlijke kenmerken zoals van meubels of andere gebruiksvoorwerpen in huis.
Het is van belang dat het product een tijdloos karakter heeft en nog vele jaren mee kan gaan. Nog een andere belangrijke factor is de Geomatrics easy user setup, dit wil zeggen dat het product eerlijke en begrijpelijke vormen bevat. Je moet het eigenlijk zien als het perfecte huwelijk tussen akoestische architectuur, technisch ontwerp en industrieel design. En dan de laatste maar zeker niet de minste, de kern; ze maken een product wat in de eerste plaats gebaseerd is op het ultieme geluid en proberen hierin consistent te blijven in zowel het visuele aspect als de beleving.

De tunnel
Naast dat de Sub Mini cilindervormig is, is er nog een ander indrukwekkend kenmerk aan deze ongewone subwoofer. Namelijk de centre tunnel. Deze tunnel is een interessant element. In de afgesloten behuizing genereren twee speciale woofers de lage frequenties van een veel grotere subwoofer. Ze zijn naar elkaar gericht waardoor vibraties worden geneutraliseerd. De subwoofer blijft hierdoor op zijn plek staan. Aki & Dae-Hoo grappen dat de Sub Mini zelfs zo stabiel blijft dat je er een glas wijn op zou kunnen zetten, side note: het is en blijft een subwoofer en geen bijzettafel.

Los van het tijdloze design, is de Sub Mini ook duurzaam omdat de verpakking bestaat uit gerecyclede materialen. Plastic is compleet vermeden. We kunnen wel stellen dat écht overal over na is gedacht, duurzaam, gebruiksvriendelijk en ook nog eens mooi in elk interieur. De Sub Mini is vanaf nu hier verkrijgbaar.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top