Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kleurrijk én duurzaam: het beddengoed van SUITE702

SUITE702.
SUITE702.

Beddengoed en badtextiel in zowel trend- als tijdloze kleuren: dat vind je bij het Amsterdamse merk SUITE702. Hier lees je er alles over.

Wie zit er achter dit duurzame en kleurrijke merk?
SUITE702, in 2018 opgericht door Shirley Muijrers en Olaf Arkauer, is een luxe bed- & badtextielmerk uit Amsterdam dat hoogwaardige en tijdloze producten aanbiedt in meer dan 50 kleuren. Allemaal gemaakt van 100% biologische materialen (GOTS-gecertificeerd, een label dat de strengste duurzaamheidscriteria hanteert), én met oog voor detail.

Wat maakt dit merk zo bijzonder?
De collectie van SUITE702 is luxe, kleurrijk, duurzaam en tijdloos. SUITE702 gaat ervan uit dat het luxe en kleurrijke beddengoed immers niet uit de mode raakt én dat je er een paar jaar mee kan doen. Elk item wordt bovendien los verkocht. Zo kan je een dekbedovertrek in een bepaalde kleur combineren met kussens in een andere kleur. Dit laat je toe om je slaapkamer te verfrissen door te mixen en matchen, zonder meteen een hele nieuwe set te hoeven kopen. Ook dat is duurzaam: van vernieuwen naar vervangen.
Naast de standaardkussens heeft SUITE702 ook speciale kussens: de bedMATE & de bigDOT. De bedMATE is een super lang kussen, die je kan gebruiken als headboard of om mee te knuffelen. De bigDOT is een rond klussen dat fungeert als een zacht bijzettafeltje om bijvoorbeeld je computer op te zetten. Beide kan je gebruiken als extra kussen om nog meer aan te kleden of kleur toe te voegen.

SUITE702.
SUITE702.
SUITE702.
SUITE702.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?
SUITE702 is ontstaan vanuit de behoefte naar kwalitatief & kleurrijk beddengoed. Vanuit deze gedachte selecteren Olaf en Shirley de kleuren die zij zelf mooi vinden. Dat kunnen tijdloze, maar ook meer trendkleuren zijn waarbij alle kleuren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Cobalt blue, blush en inca gold zijn op dit moment de meest populaire kleuren.

Van wat voor een materiaal zijn de dekbedovertrekken gemaakt?
De bestverkochte dekbedovertrekken zijn gemaakt van percale katoen: katoen dat heel strak geweven is, waardoor je een krakerige, bijna papierachtige touch krijgt. Daarnaast biedt SUITE702 satijnen dekbedovertrekken aan van 100% katoen, maar dit katoen is op een andere manier geweven; de draden zitten losser bovenop elkaar waardoor de stof glanst. De laatste kwaliteit is: washed linnen blend bestaande uit 55% linnen en 45% katoen, waardoor het betaalbaar blijft. De mix combineert daarbij het beste van twee werelden, namelijk: de soepelheid van katoen en de voordelen van linnen.

Olaf en Shirley van SUITE702.
Olaf en Shirley van SUITE702.

Welke items zijn er nog meer?
Naast beddengoed biedt SUITE702 ook unisex badjassen aan: een wafel, een washed linnen blend en een sweater style van jersey.  Maar ook handdoeken, een kruik, plaids, eye-pillows, kussens en dekbedden. Kortom, alles voor the suite life. The suite life illustreert een gevoel van pure luxe en verwennerij. Beeld je in dat je op vakantie bent in een vijfsterrenhotel en de hele dag in je badjas in bed doorbrengt. Je laat op dat moment het jachtige leven waarbij je de hele tijd online bent achter je, en logt uit.

Meer lezen over SUITE702? Dat kan hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top