Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Bollelaan 22
NAARDEN
Prijs op aanvraag
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
787 m² (137310 m²)
Aantal kamers
16 (9 slaapkamers)
Zoekcode
80997
Bollelaan 22
NAARDEN

Landgoed Zuiderhof te Bollelaan 22 Naarden

Een privéstukje Gooi…….

Veel van wat het Gooi zo mooi en uniek maakt vindt u samengebracht op dit landgoed. Meer dan een eeuw geleden groeven mensen zand af en legden zanderijvaarten aan. Zo ontstond het weiland met het water waar u vanaf het terras van dit landgoed zo prachtig op uitkijkt. De Larense architect Jan Rebel heeft in 1928 in opdracht van de familie Dudok van Heel een landhuis in Engelse stijl gerealiseerd. Rond het huis legde de Naardense tuin- en landschapsarchitect Tersteeg een prachtige parktuin met trappen, keermuren en een vijver aan. In de jaren daarna is er van de oorspronkelijke ontwerpen van huis en tuin het een en ander verloren gegaan. Echter, na 1996 hebben de huidige eigenaren het landhuis door de jaren heen weer met liefde hersteld en gaf tuinarchitect Wim Verzantvoort het park met zijn beukenlanen, zijn oude glorie terug om de parktuin vervolgens te verrijken met hagen, golvende
rodondendronpartijen en met zorg geplaatste solitaire bomen. Bovendien werd de tuin onderhoudsvriendelijk gemaakt. Het resultaat is zo bijzonder dat het park als een van de zes tuinen staat ingeschreven in het Register Monumentale Villatuinen.

Bijna 14 hectare puur woongenot: met een landhuis met dertien kamers, een stal, een dressuurbak, een zwembad en een tennisbaan. In de prachtige parktuin met op de zon gelegen terrassen geniet u van het uitzicht op de weide, het water en het bos. Landgoed Zuiderhof is een NSW- gerangschikt landgoed. Wij informeren u graag over de voordelen die dat met zich meebrengt.

Vanaf Amsterdam rijdt u in 25 autominuten de oprijlaan op van uw landgoed. Hier is al meteen duidelijk dat u 'buiten' bent. De oprijlaan ligt links in het bos en voert u naar het landhuis dat een paar honderd meter verder ligt. Na de op afstand bedienbare toegangspoort te zijn gepasseerd wordt het bos langzaam maar zeker park en komt het landhuis met het daarvoor gelegen zwembad en het ronde voorplein met waterornament in zicht. In het park rond het landhuis zijn prachtige lanen met eeuwenoude beuken. Dit is het ultieme thuiskomen.

Het landhuis, riant maar ook intiem en overzichtelijk.
Het landhuis is ontworpen als een echt familiehuis met alle ruimte voor een flink gezin inclusief een gastenverblijf (dat ook de mogelijkheid biedt van huisvesting van een au pair) in een gesepareerd deel van het landhuis waar zich ook de garage bevindt. De gevelindeling laat een fraaie symmetrie zien. Die symmetrie vertaalt zich binnen in een overzichtelijke indeling.

Begane grond:
De centraal gelegen getoogde voordeur, comfortabel overkapt, geeft toegang tot een chique marmeren vestibule die de toegang tot de hal geeft. Van hieruit zijn alle woonvertrekken bereikbaar. In de linkervleugel een prachtige werkkamer geheel uitgevoerd in Engelse landhuisstijl met lambriseringen, balkenplafond, open haard en een loggia. De werkkamer wordt ontsloten door een ontvangstruimte die ook een tweede werkkamer aan de voorzijde ontsluit. Naast de werkkamer, recht tegenover de hal de riante woonkamer met een prachtige schouw en een prachtig brede raampartij met openslaande deuren naar het terras met het honderden meters ver reikende uitzicht over de tuin en het landgoed. Naast de woonkamer in de rechtervleugel de eetkamer die toegang biedt tot de tuinkamer en de ruime woonkeuken die ook bereikbaar is via de hal. De woonkeuken is stijlvol ingericht en van alle moderne keukengemakken voorzien. Naast en bereikbaar vanuit de keuken een patio met buitentrap naar de onder de keuken gelegen kelderruimten die ook bereikbaar zijn via een trap gelegen achter een deur in de keuken.

Gastenverblijf: geheel rechts op de begane grond het gastenverblijf dat ook bereikbaar is via de garage en de patio. Het gastenverblijf is een geheel zelfstandige woonruimte met woonkamer, keuken, twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping.

In de hal, mooi zichtbaar vanuit de woonkamer het prachtige drie verdiepingen tellende eikenhouten trappenhuis met verticale glas-in-loodramen met daarin gebrandschilderd de namen van de zes Gooise gemeenten.

De bovenverdiepingen:
Op de eerste verdieping beschikt het landhuis over vier slaapkamers waaronder de riante masterbedroom met een eigen, meer dan luxe badkamer en een heerlijke loggia met uitzicht over het landgoed. Slaapkamer twee beschikt eveneens over een riant balkon met uitzicht over het landgoed. Een derde en vierde slaapkamer en een tweede badkamer completeren de eerste verdieping die via een trap de tweede verdieping ontsluit. Daar treft u nog eens drie ruime slaapkamers, een badkamer en een tweetal royale bergruimten.

Zuiderhof, natuurgebied én recreatiegebied.
Behalve genieten van de prachtige natuur zijn er op uw landgoed ook ruim voldoende recreatiemogelijkheden zoals zwemmen, tennissen en wandelen. Liefhebbers van paardrijden worden met een prachtige stalaccommodatie, in stijl met het landhuis, riante weidegrond en een professionele dressuurbak op hun wenken bediend.

Kortom…
Met zijn prachtige afwisselende landschap, het al even prachtige en met liefde voor het unieke karakter bewoonde en in zeer goede staat verkerende landhuis, zijn talloze woonmogelijkheden, zijn stal, dressuurbak, zwembad en tennisbaan, de unieke parktuin en tegelijkertijd met de geboden volkomen privacy en ligging op fietsafstand van scholen, winkels en alles wat het Gooi verder te bieden heeft, is Landgoed Zuiderhof een 'once-in-a-lifetime-opportunity'. Nog wel…

Natuurschoonwet
Hieronder treft u informatie aan betreffende de voordelen van een landgoed / buitenplaats welke is gerangschikt onder de natuurschoonwet. Zuiderhof is niet open gesteld voor publiek.
De natuurschoonwet 1928 (NSW) is in het leven geroepen voor het behoud en de instandhouding van landgoederen en buitenplaatsen, en om de versnippering van het eigendom en de aantasting van het natuurschoon te voorkomen. Onroerende zaken die voldoen aan de gestelde rangschikking criteria kunnen de kwalificatie van NSW-landgoed verkrijgen. Dit levert een aantal zeer interessante fiscale voordelen op in de sfeer van successie- en schenkingsrechten en vermindering WOZ-waarde.

Voor een rondleiding over dit fantastische landgoed kunt u contact opnemen met Jacques E. Walch Register Makelaar - Register Taxateur of Bart Lammerts. Nog beter is om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs Prijs op aanvraag
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 5 mei 2021
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode F
Woning type Vrijstaande woning
Ligging Aan bosrand
Inhoud
Woonoppervlakte 787 m²
Inhoud 3269 m³
Perceeloppervlakte 137310 m²
Indeling
Aantal kamers 16
Aantal slaapkamers 9
Aantal badkamers 4
Luxe kenmerken indoor Bijkeuken
Contact
Bedrijfsnaam Voorma en Walch Makelaars in het Gooi
Adres Brink 34
1251 KW Laren
Nederland
Telefoon 0355399080
Contactpersoon
Naam Merel Eijkelenboom
Telefoon 0355399080
Woningen in de buurt
Back to top