Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Hesselink van Suchtelenweg 6 geheel
WAGENINGEN
€ 3.550.000 k. k.
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
1390 m² (5476 m²)
Aantal kamers
5 (3 slaapkamers)
Zoekcode
91289
Hesselink van Suchtelenweg 6 geheel
WAGENINGEN

WONEN EN WERKEN IN VOORMALIG LABORATORIUM
Een uniek Rijksmonument gelegen aan de rand van Wageningen, middenin het groen met uitzicht op rivier de Rijn. Dit schitterende woon- en werkobject deed dienst als Laboratorium voor de Landmeetkunde en is gebouwd in de periode tussen 1950-1953, door F.E. Röntgen in samenwerking met A. Kruidhof, in een esthetisch-functionalistische bouwtrant. Het ontwerp omvatte een practicumzaal voorzien van zeven grote ramen en een uitkijktoren. De practicumzaal verloor haar functie echter in de jaren zestig door de opkomst van nieuwe meettechnieken.

In 2002 is het object herbestemd tot kantoorruimten, een prachtig penthouse en een appartement voor bijvoorbeeld au pair of verzorging met behoud van de karakteristieke kenmerken. In de toren is een privé lift aangebracht om toegang te krijgen tot de woning. De stalen ramen op de begane grond zijn voorzien van dubbelglas. De collegezaal is vrijwel intact gebleven en voorzien van schuifdeuren. De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden in de voormalige prakticumzaal. Deze is getransformeerd naar een luxe penthouse. Het penthouse is ontworpen door interieurarchitect Chong Kok Sing. Die erin geslaagd is om een prettige woonomgeving te creëren en het prachtige uitzicht tot zijn recht te laten komen. Naast het penthouse bieden de torenkamer met bijbehorend dakterras ook een panoramisch en adembenemend uitzicht op zowel Wageningen als op de Rijn en de Betuwe.
Begane grond
De woning en het kantoor hebben een separate entree. De entree van de woning bevindt zich aan de torenzijde van het object. Deze entree (in de toren) heeft de beschikking over een afsluitbare privé lift die naar het penthouse leidt. Op de begane grond is aan de westzijde van het gebouw mogelijkheid tot een separaat appartement (ca. 105 m2) thans in gebruik als kantoorruimte. Deze ruimten kunnen bereikt worden vanuit de woning alsmede door een aparte entree. De entree van het kantoor bevindt zich aan de Rijnzijde van het object. Bij binnenkomst van het kantoor wordt het oog automatisch getrokken naar de fraaie natuurstenen wenteltrap die leidt naar de eerste verdieping van het kantoor. Bovendien beschikt de entree over een een fraaie hal waar vanuit 3 separate kantoren bereikbaar zijn. Totaal ca. 470 m2. Deze ruimten zijn naar wens van de huurders ingedeeld. 2 units hebben een fraai uitzicht over uiterwaarden en de Rijn.

Eerste verdieping
Via de natuurstenen wenteltrap is de hal op de 1e etage bereikbaar. Hier is aan de linkerzijde een royale zaal ( de oorspronkelijke collegezaal) met een gigantisch raam. Daarnaast zijn er aan de voorzijde van deze etage nog 2 grote kantoorruimten met wederom prachtig uitzicht op de rivier en uiterwaarden. Totaal van deze etage ca. 440m2. Deze ruimten zijn eveneens naar de wensen van de huurders ingedeeld.
Ook de westzijde van de eerste verdieping is onderdeel van het penthouse, hier bevinden zich twee slaapkamer, badkamer, sauna en een stoomcabine.

Tweede verdieping
Via de lift komt u in de entree van het penthouse met een rozet-vormig daklicht met een schitterend zicht op de beeldbepalende en karakteristieke toren. Vanuit de hal zijn de master bedroom (voorzien van walk in closet en badkamer en suite), het kantoor en de woonkamer bereikbaar. De woonkamer leidt naar de halfopen eetkamer en de eetkamer naar de halfopen keuken. Vanuit de woonkamer is tevens het kantoor toegankelijk. Langs de gehele Rijnzijde en de westzijde van het object bevindt zich een balkon of dakterras met een adembenemend uitzicht op de Rijn.

Voor een 3D tour van het penthouse kopieer deze link in de url: https://my.matterport.com/show/?m=AU6zRdA572h
Voorzieningen
Zowel het penthouse als de kantoren zijn voorzien van alarmsystemen met aparte zones. Het penthouse beschikt over een centraal stofzuigersysteem en het dakterras beschikt over elektrisch bedienbare screens. De zonnewering aan de Rijnzijde reageert automatisch. De master bedroom beschikt over elektrisch bedienbare rolluiken ten behoeve van de zonsverduistering. In de kelder is een inpandige autowasplaats aanwezig. Het gehele woon- en kantoorgebouw is voorzien van topkoeling.

Uniek rijksmonument in Wageningen prachtig gelegen aan de Rijn
Wageningen is een veelzijdige en levendige stad met ruim 37.000 inwoners. De binnenstad beschikt over een ruim aanbod van horeca en winkels. Wageningen staat van oudsher bekend als wetenschapsstad met de nadruk op landbouw en voedsel. Tegenwoordig is in Wageningen het Wageningen University & Research centre (WUR) gevestigd, een combinatie van een gerenommeerde universiteit en een aantal commerciële onderzoeksinstituten.

De stad ligt op een bijzondere plek, de Gelderse Vallei, de Veluwerand en de Rijn grenzen aan elkaar. Het object is gesitueerd op de Westberg op de rand van de stuwwal, uitkijkend op de uiterwaarden van de Rijn en de Betuwe. Het contrast van deze prachtige graslanden aan de rand van de stad en de openheid van het rivieren landschap geven de indruk van een blauw groene oase. Wageningen ligt vlakbij de Randstad met de A12 onder handbereik. 25 autominuten van Arnhem, 40 autominuten van Utrecht.

Samenvatting
- Vloeroppervlak: ca. 1453 m2 (ca. 597 m2 wonen, ca. 856 m2 kantoor)
- Perceeloppervlak: ca. 4585 m2
- Parkeergelegenheid: 8-10 parkeerplaatsen in privé parkeerkelder, 25 parkeerplaatsen op maaiveld
- Bouwjaar: 1950-1953, Dit object is in 2002 gerestaureerd en bevindt zich in een uitmuntende staat
- Aantal kamers:
- Aantal slaapkamers: 3
- Aantal badkamers: 3
- Aanvaarding in overleg.
- Gunning voorbehouden eigenaar(s)
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Maten niet volgens meetrapport
- Kantooruimte 100% verhuurd

*English summary*
A unique monument situated on the edge of Wageningen, in the middle of lush green surroundings overlooking the Rhine River. This gorgeous home (and home office) location is a former laboratory for the Dutch Geodesy Association, dating back to 1950-1953 by famous Dutch architects F.E. Röntgen and A. Kruidhof, in aesthetical-functionalist style. The design included a practice with seven large windows and a watchtower. The laboratory, however, lost its function in the Sixties by the rise of new analytical methods. In 2002 a conversion was realized on the second floor, an extraordinary penthouse with a living space of over 490 square meters. The first floor and the ground floor have been converted to office space, which can be used to expand the square meters for living. This object is also suited for renting to commercial parties or for keeping home office.

Offices
The offices are accessed from the main entrance on the River side of the building.
On the ground floor you enter a beautiful hall from where you can reach the 3 separate offices. Total approx. 470 m2. These spaces are arranged according to the wishes of the tenants. 2 units have a beautiful view over the floodplains and the Rhine.
The hall on the 1st floor is accessible via a natural stone spiral staircase. Here on the left is a spacious room (the original lecture hall) with a gigantic window. Also, there are 2 large office spaces at the front of this floor, again with beautiful views of the river and floodplains. Total of this floor is approx. 440 m2. These areas are also arranged according to the wishes of the tenants.
The office spaces are 100% let.

Services:
Alarm system with separate zones for each individual tenant.
Top cooling
Automatic blinds

Resume:
Floor area: 1424 m2 (approx. 514 m2 living, approx. 856 m2 offices)
Plot area: approx. 5,476 m2
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 3.550.000 k. k.
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 22 april 2021
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode 1945 - 1959
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 1390 m²
Inhoud 4999 m³
Perceeloppervlakte 5476 m²
Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 3
Buitenruimte
Tuin 4585 m²
Garage 0 m², 8 auto's
Luxe kenmerken indoor Lift
Contact
Bedrijfsnaam Netherlands Sotheby's International Realty
Adres Emmalaan 23
1075 AT Amsterdam
Nederland
Telefoon 088 37 47 000
Contactpersoon
Naam J.F. Reerink
Telefoon 088 37 47 000
Woningen in de buurt
Back to top