Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Jesuitenstraat 11
Roermond
€ 1.195.000 k. k.
Beschikbaar
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
379 m² (340 m²)
Aantal kamers
10 (7 slaapkamers)
Zoekcode
95681
Jesuitenstraat 11
Roermond

In het historische centrum van Roermond bevindt zich de Jesuïtenstraat. Gelegen tussen de Markt en het stadspark mag met recht hier gesproken worden van pracht en praal van de binnenstad gezien de statige stadsvilla’s met de bewaard gebleven authentieke gevels. Grenzend aan de voormalige Biggenmarkt als voetgangers doorgang naar de Markt grenst de prachtige stadsvilla uit 1875 met een authentieke gewelfde kelder van vóór 1554. Met een zeer rijke geschiedenis en volledig afgewerkt naar de maatstaven van luxe en residentieel comfortabel wonen in deze tijd. Exclusief in verkoop via SmartProperty Makelaardij: Jesuïtenstraat 11, Roermond

INDELING
De riante stadsvilla op een ruim perceel van 375 m2 is instapklaar waarbij in 2022 de laatste perfecties zijn uitgevoerd. In de prachtige complete keuken, de royale doorzon living ensuite met de 7 (slaap)kamers en 2 badkamers. Bovendien is er een eigen inpandige parking in het voormalige koetshuis en een ruime zeer goed aangelegde stadstuin. Deze residentie biedt maximaal leefgenot en comfort. Luxe wonen en privacy zijn hier gegarandeerd.

BEGANE GROND
Bij binnenkomst in de vestibule met twee dubbelzijdig openslaande deuren valt direct de originele hardstenen vloer met dambordmotief op. Deze is identiek aan de vloer in de Munsterkerk. In indrukwekkend contrast met de strak afgewerkte wanden, de mooie hoge deuren, het trappenhuis en het moderne lichtplan zult in deze woning steeds opnieuw worden verrast door de perfecte balans tussen monumentale pracht en eigentijds smaakvol woongenot.

Aan de linkerzijde bevindt zich het in designstijl betegelde gastentoilet dat is voorzien van sanitair van Villeroy & Boch. Hiernaast is er toegang tot de keldervertrekken. Aan de andere zijde bieden twee deuren toegang tot de woonkamer ensuite waarbij aan het einde een deur naar de keuken leidt met doorgang naar de woonkamer.

Souterrain
De woning is grotendeels onderkelderd. Een gemetselde trap leidt naar de in totaal vier, met elkaar in verbinding staande kelderruimtes. Hier komt de historie van Roermond volledig tot haar recht: de constructie van de tongewelven is namelijk te dateren van vóór de eerste stadsbrand in 1556. De bouwwijze was indertijd dermate solide dat deze moeiteloos elke natuurkracht kan weerstaan; Drie eeuwen later, in 1875, vormde deze – letterlijk – een perfecte basis voor de bouw van dit rijksmonument. Diverse details zijn in de kelderruimtes nog aanwezig, zoals de kolenkelder aan de zijde van de Biggenmarkt en een grote, aan de voorzijde gelegen wijnkelder die thans op passende wijze zijn oude functie nog steeds vervult.

Keuken
Bij binnenkomst vanuit de hal zorgt een tweede lichtstraat hier voor extra binnenvallend daglicht in de open moderne leefkeuken uit 2022. Deze grenst aan de tuin alsook aan een gedeelte van de living. Ook hier is onder architectonische begeleiding aan alle gemak en comfort gedacht met volop kast- en bergruimte, perfect weggewerkte handigheden en de hoogwaardige inbouwapparatuur (Oven, Warmhoudlade, Koelkast met vrieslades, vaatwasser Cooker-kraan met bruis).

Stadstuin
Er is een mooi nieuw aangelegde en goed onderhouden stadstuin die geheel is omringd door met deels begroeide, hoge muren met een inrichting van borders en een perfect gazon. Gevelbreed is er een ruim terras met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De openslaande tuindeuren met vanuit de living bieden hier een maximaal binnen-buiten effect.

Woonkamer ensuite
Vanuit de keuken alsook vanuit de entreehal komt u in de zeer royale doorzon woonkamer (72 m2) met de prachtig bewaard gebleven dubbele ensuite-deuren met tweezijdig toegankelijke kastenombouw met inbouwverlichting. De living is aan de achterzijde gedeeltelijk uitgebouwd met een doordacht hoogteverschil in het plafond dat voor extra lichtinval en dynamiek zorgt. Ook is er een mooie verbinding met de keuken en de tuin. Een deel is thans ingericht als zitkamer, een deel als eetkamer en een deel bij de keuken met een zitje bij de tuin. De doorgelegde massief eiken vloer in breed visgraatpatroon verbinden de verschillende functies perfect.

Bijkeuken
Vanuit de bijkeuken is er eveneens een doorgang naar de tuin. Voor optimaal comfort is hier een verdiepingshoge maatwerk design kastenwand geplaats met ruimte voor de garderobe, de witgoedaansluiting en de nieuw geplaatste CV-installatie (Nefit). Vanuit de bijkeuken bereikt u tevens de garage.

Garage
De garage (niet op de foto's) was voorheen het koetshuis hetgeen gekenmerkt wordt door de hoogte van de ruimte. Er is een monumentale poort met ornament en ruimte voor 1 auto danwel, door de hoogte, voor een autolift zodat hier 2 auto's kunnen parkeren.

1E VERDIEPING (SLAAP)KAMERS 1 + 2 + 3)
Vanuit de ontvangsthal leidt een gerestaureerde trappartij naar de eerste verdieping. Op de overloop bevindt zich aan de achterzijde een groot glas-in-loodraam met veelkleurig glas waar binnenvallend zonlicht leidt tot een feeëriek schouwspel op de wanden naast de trap. De verdieping met prachtig hoge plafonds is afgewerkt met eikenhouten vloer in breed visgraatmotief in harmonie met de begane grond. Twee grote slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde, de hoofdslaapkamer is toegankelijk via een boogdoorgang en ligt aan de achterzijde.

1e Badkamer
De badkamer met grote keramische tegels en voorzien van vloerverwarming biedt een designinrichting. Tot de inrichting behoren een ligbad met aparte handdouche (Ucosan), een inloopdouche (Hüppe) en een tweepersoons keramische wastafel (Sphinx) met eengreeps-designarmaturen. inbouwspots en een designwandradiator completeren deze inrichting.

2E VERDIEPING (SLAAP)KAMERS 4 + 5 + 6 + 7
Een gerestaureerde trap – waarvan de ontbrekende leuning en spijlen naar het origineel door een meubelmaker zijn gereproduceerd – leidt naar de tweede verdieping. De houten vloeren zijn hier volledig origineel, compleet gerestaureerd en afgewerkt met een halfmatte, transparante whitewash-laklaag.

Aan de voorzijde bevinden zich drie slaapkamers die alle zijn voorzien van ingebouwde halogeenplafondspots. De vierde slaapkamer, thans ingericht als hobbykamer, ligt aan de achterzijde. De balkenconstructie is zichtbaar gehouden, evenals een deel van de bakstenen muur die voor het overige strak is gestuct.

2e (gasten)badkamer
Deze badkamer kent een vergelijkbare afwerking als de hoofdbadkamer een verdieping lager en heeft een inrichting die bestaat uit een glazen douchecabine (Ohia) met eengreeps mengkraan, een keramische wastafel (Sphinx) met eengreeps-designarmatuur en een toilet (Villeroy & Boch). Alle armaturen in beide badkamers zijn afkomstig uit de designcollectie van Grohe. De thans lege ruimte naast de wastafel kan toekomstig worden aangewend voor plaatsing van bijvoorbeeld een stoomcabine of sauna. Drie ingebouwde plafondspots en een designradiator (Vasco) completeren ook deze inrichting.

Zolder
De deur op de 2e verdieping biedt toegang tot de trap naar de zolderverdieping (niet op de foto's). De kap van dit monument werd op de bestaande constructie nieuw gelegd. De zoldervloer boven de tweede verdieping is geheel geïsoleerd. Tijdens de restauratie werd vanuit historisch oogpunt de vervallen schoorsteen weer in ere hersteld. Deze vormt een sec optische verrijking en is verder niet aangesloten op een rookkanaal. Op deze zolder bevindt zich de techniek van de mechanische ventilatie (voor beide badkamers en het gastentoilet op de begane grond) en een ontluchtingspunt voor het verwarmingssysteem.

ENERGIELABEL
– n.v.t. (Monument). Deze villa is goed geïsoleerd en kent een gunstig maandelijks energieverbruik.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten, oppervlakten en visuals zijn indicatief.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 1.195.000 k. k.
Koopconditie Beschikbaar
Aangeboden sinds 14 november 2023
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode < 1906
Woning type Geschakelde woning
Inhoud
Woonoppervlakte 379 m²
Inhoud 1550 m³
Perceeloppervlakte 340 m²
Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 7
Aantal badkamers 2
Aantal wc's 3
Buitenruimte
Tuin 228 m² Achtertuin
Garage 22 m², 1 auto's
Luxe kenmerken indoor Bijkeuken
Contact
Bedrijfsnaam SmartProperty Makelaardij
Adres Wilhelminasingel 118
6221 BL Maastricht
Nederland
Telefoon +31(0)43 - 851 61 88
Contactpersoon
Naam Sjoukje Potten-Richter
Telefoon 0618674489
Woningen in de buurt
Back to top