Overslaan en ga direct naar de inhoud
TERUG NAAR OVERZICHT
Stationsstraat 2
TIEL
€ 1.650.000 k. k.
k. k.
Soort woning
Woonhuis
Oppervlakte
464 m² (2000 m²)
Aantal kamers
10 (6 slaapkamers)
Zoekcode
75513
Stationsstraat 2
TIEL

Stadsvilla ‘Beau Coin’ met multifunctionele bestemming.

‘Beau Coin’ oftewel ‘Mooie Hoek’. Een naam die deze villa uit 1885 dik verdiend. Het witte huis schittert met al zijn rijkdom tegen het groen van de imposante, monumentale bomen die het pand deels omringen. Dit gemeentelijk monument werd gebouwd in opdracht van de rijke steenfabrikant Seret. Het Tielse stadsbestuur schreef destijds voor dat hij een ‘duur huis’ bij de ingang van de stad moest bouwen. Vandaar dat het pand ‘in én uit de stad’ is gesitueerd op een markant punt. De stadsvilla is ook onderdeel van het historisch beeld van Tiel gevormd door de Stationsstraat die, via de Voor de Kijkuit, overloopt in de Konijnenwal. Ook binnen is de schoonheid van het pand overweldigend. De woning is van hoge architectonische kwaliteit en rijkelijk voorzien van details. De stijlperiode waarin deze villa is gebouwd schittert door alle gaaf bewaarde pracht heen. De serre is een juweel van een ruimte met tegelvloer, ouderwetse schuifdeuren en zicht op de tuin. Ook de lommerrijke tuin ademt historie met rijk begroeide borders en een sprookjesachtig theehuis, ingebed in het groen van de eeuwenoude bomen.

Gemengd-1
Wonen en werken op de mooiste plek van Tiel. Met deze representatieve stadsvilla met bestemming Gemengd-1 kunt u alle kanten op. De tien kamers en de riante tuin rondom met eigen oprit en parkeergelegenheid bieden volop ruimte om te ondernemen. Een galerie, een detailhandel, een kantoor of in overleg met de gemeente een (bijzondere) zorgbestemming? De unieke, architectonische rijkdom van dit pand laat zich op vele manieren delen.

Centraal
Wonen en werken aan de rand van de stad en centraal in Nederland. Tiel is een levendige stad met een groot aantal voorzieningen. De stad heeft een NS-station en met de A15 in de buurt een goede ontsluiting. Den Bosch en studentenstad Nijmegen zijn in 30 minuten bereikbaar, Utrecht ligt op 40 en Rotterdam op 60 autominuten.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.
Overdracht
Type Te koop
Vraagprijs € 1.650.000 k. k.
Koopconditie k. k.
Aangeboden sinds 18 september 2023
Bouw
Soort object Woonhuis
Bouwperiode < 1906
Woning type Vrijstaande woning
Inhoud
Woonoppervlakte 464 m²
Inhoud 2219 m³
Perceeloppervlakte 2000 m²
Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6
Luxe kenmerken indoor Serre
Contact
Bedrijfsnaam De Landerije - Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen
Adres Stadhuisstraat 2
4147 CE Asperen
Nederland
Telefoon 088-0044244
Contactpersoon
Naam Gernant Temminck
Telefoon 06-30825336
E-mailadres info@landerije.nl
Woningen in de buurt
Back to top