Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze voormalige koffiebranderij staat te koop in Amsterdam

De dubbele deuren in het midden van de voorgevel geven wat van de bedrijfsmatige historie van het pand prijs.
De dubbele deuren in het midden van de voorgevel geven wat van de bedrijfsmatige historie van het pand prijs.

Op een van de mooiste en populairste locaties van Amsterdam, aan de Lijnbaansgracht, bevindt zich deze uitzonderlijk luxe, zeer fraaie en buitengewoon ruime loft.

Met een woonoppervlak van maar liefst 550 m2 in hartje Amsterdam kun je gerust spreken van een bijzonder royaal pand. Door de afmetingen, het feit dat het pand aan drie zijden vrijstaand is en het riante dakterras is het op deze levendige locatie toch mogelijk om rustig, ontspannen en in stilte te wonen.

Het in beeld laten van de dakspanten zorgt voor een uniek effect.
Het in beeld laten van de dakspanten zorgt voor een uniek effect.

Spectaculaire architectuur

Maar er is meer: deze loft is niet alleen vanwege de afmetingen spectaculair, ook de totale uitstraling en vormgeving mogen er zijn. Dat komt niet in de laatste plaats door de unieke historie van het pand: ooit was het een koffiebranderij met achttien imposante ijzeren boogramen. Bovendien gebeurde de verbouwing tot luxe en unieke loft onder architectuur van Marc Labadie. En niemand minder dan Marcel Wolterinck tekende voor het ontwerp van de stijlvolle patiotuin en het dakterras. 

Één grote leefruimte

Het woonoppervlak van de begane grond meet 310 m2, die wordt verdeeld over een werkkamer, patio van 50 m2, gastentoilet, garderobe, bijkeuken, garage, toegang tot de kelder en… één immens groot woon-, eet- en kookgedeelte. De vloeren zijn van hoogwaardige kwaliteit en bestaan voor een deel uit natuursteen met vloerverwarming en voor een deel uit massief eiken.

De authentieke boogramen geven de immense leefruimte intimiteit en karakter.
De authentieke boogramen geven de immense leefruimte intimiteit en karakter.

Transparant en licht geheel 

De tweede verdieping van 200 m2 beschikt over drie riante slaapkamers, twee unieke badkamers en een intieme salon met zicht op de gracht en is voorzien van een open haard. Deze verdieping ligt onder een hoge kap met een grotendeels glazen dak en heeft een eveneens glazen loopbrug, wat een uitzonderlijk licht en fraai geheel oplevert. Op de verdieping erboven leiden volledig te openen schuifdeuren tot een prachtig dakterras met relatief veel privacy.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je bij PC22 Makelaars - Taxateurs.

INSPIRATIE

Back to top